Krešimir Filajdić – cilj je sloga i ostanak

Objavio 6. svibnja 2021. Nekategorizirano Nema komentara

Razgovarali smo s Krešimirom Filajdićem, kandidatom HSS-a za načelnika općine.  Bebrina. Krešimir je mladi  magistar strojarstva rođen 1994. godine i zaposlen u tvrtki Đuro Đaković Strojna obrada.

Na pitanje kako se kao mlada osoba odlučio sudjelovati u političkom životu i kandidirati za čelnu osobu u svojoj općini Krešo je odgovara kako odluka nije bila jednostavna jer natječe se da bi pobijedio, a pobjeda znači odricanje od slobodnog vremena kojega niti danas nema puno jer nakon obveza na radnom mjestu sjeda na traktor i pomaže u obavljanju sezonskih poslova na OPG-u. te dodaje:

Moj cilj je pobijediti na izborima u općini Bebrina kako bih mogao pomoći mojim prijateljima u odluci da ostanu u Kaniži, Duboču, Baovcima, Kutim, Zbjegu, Šumeću ili Bebrini, da ostanu u Slavoniji i našoj brodskoj Posavini. Stavljanje u funkciju industrijske zone u općini Bebrina taj cilj je ostvariv. Vjerujem da će i neki od mojih vršnjaka iskoristiti priliku otvaranja pogona za proizvodnju ili preradu u našoj industrijskoj zoni jer ću predložiti općinskom vijeću davanje parcela s minimalnom naknadom, za jednu kunu, mladima i ostalim investitorima  ukoliko započinju novu proizvodnju. Brod je nekada bio industrijski centar, može to biti i danas.

Poljoprivreda je gospodarska grana koju moramo osnažiti kroz prilagodbu plodoreda zahtjevima tržišta i kombinacijom s ruralnim i lovnim  turizmom koji u mojoj općini ima tradiciju.

Gospodarstvo je prvo i najvažnije, ali ne i jedino područje u koje želim unijeti promjenu. KUD-ovi su čuvari kulturne baštine naših sela. Svako selo ima svoje specifičnosti, običaje, načine pjevanja i karakteristične plesove. Pomoći ću u educiranju domaćih voditelja kako bismo sačuvali autentičnost.“, kazao je Filajdić.

U razgovoru se dotaknuo pitanja sporta i potrebe većeg ulaganja u sva sportska društva na području Općine jer uprav sportska društva okupljaju najveći broj mladih ljudi željnih natjecanja, izazova i kretanja, te rekao kako je bavljenje sportom u današnje digitalno vrijeme nužno za očuvanje zdravlja i kvalitete života.

Filajdića smo pitali kakav je njegov stav prema europskim projektima o kojima se danas jako punu govori i u kojima mnogi vide rješenje svih hrvatski problema.

„Europski fondovi su izvor iz kojega se mogu financirati mnogi infrastrukturni projekti, a komunalna infrastruktura u općini nije riješena, nemamo niti rasvjetu niti pješačke staze. Iz tih izvora moramo početi rješavati stvarne potrebe, a ne samo fasade i zidove. Nadam se da sadašnje vodstvo Općine nije učinilo stratešku grešku i investiralo bez pokrića u proračunu. Nadam se da su sve javne nabave odradili na pravi način i da neće biti financijskih korekcija koje će u budućnosti opterećivati općinski proračun.“ zaključio je Filajdić.

Krešimiru želimo pobjedu na izborima kako bi mogao ostvariti ciljeve za koje se zalaže.

Ostavi komentar