Vjera u Boga i seljačka sloga!

Objavio 20. rujna 2020. Nekategorizirano Nema komentara

Članovi Hrvatske seljačke stranke tradicionalno su treće nedjelje u rujnu, 20.rujan 2020.sudjelovali na misnom slavlju u Nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici.

Ovogodišnje hodočašće držano je u drugačijim uvjetima, onako kako to određuju epidemiolozi radi sprječavanja širenja  COVID-19.

HSS-ovci su ove godine  molili za osobne nakane baš kao i za zaustavljanje epidemije  i povratak standardnog života u kojem će obrazovne ustanove biti pune učenika i studenata a obrazovni sustav ispunjavati svoju odgojnu i obrazovnu funkciju i naučiti mlade kritičkom razmišljanju. Životu u kojem će zdravstveni sustav i zdravstvena skrb biti dostupan svim građanima, ne samo servis za zbrinjavanje COVID  pacijenata, život u kojem će radnici raditi na svojim radnim mjestima, za Hrvatsku koja će se ravnomjerno razvijati i Hrvatsku iz koje se neće iseljavati.

Prije svete mise održana je tiskovna konferencija na kojoj je govorio predsjednik HSS-a Krešo Beljak koji je na novinarski upit o kandidiranju za gradonačelnika Samobora odgovorio da se neće kandidirati, ali da u Samoboru očekuje pobjedu HSS-ovca. Komentirao je i prijedlog Zakona o lokalnoj samoupravi  rekavši da je isti samo pokušaj uvjeravanja javnosti da će se dogoditi promjene i smanjiti javna uprava što nije točno zaključio je : „Predloženim Zakonom neće se postići nikakve uštede niti će se smanjiti javna uprava. Smanjit će se samo broj direktno izabranih dužnosnika, a svi zamjenici načelnika i gradonačelnika postati će stalno zaposleni profesionalci primljeni javnim natječajem. Zamjenici načelnika i gradonačelnika su potrebni, oni mogu biti volonteri bez naknade.“

Na hodočašću je bio prisutan veliki broj HSS-ovaca koji su došli spontano, bez posebno organiziranog prijevoza, kako je to bilo ranijih godina, time su pokazali da HSS-ov slogan „Vjera u Boga i seljačka sloga!“ nije samo slogan nego način življenja.

Ostavi komentar