Upitan završetak školske godine ukoliko koronavirus uznapreduje

Objavio 9. ožujka 2020. Nekategorizirano Nema komentara

Vijećnici HSS-a na sjednici Županijske skupštine Brodsko-posavske županije aktualizirali su pitanja koja su važna za kvalitetu života i sigurnost svih građana Brodsko-posavske županije.
Vijećnicu Dragicu Vučković zanimalo je postoji li mogućnost organizacije online nastave za učenike svih osnovnih i srednjih škola na području Županija sukladno ministričinim najavama.
„Jesmo li mi spremni za online nastavu? Koliko naših područnih škola ima Internet ili laptope za praćenje nastave, sva djeca, svi učenici nemaju vlastita računala?“, pitala je Vučković
Iz odgovora resorne pročelnice razvidno je da ulaganja u informatizaciju škola nisu postigla željenu dinamiku i da sve škole, posebice područne nemaju potrebnu informatičku opremu te se može zaključiti kako bi u slučaju poduzimanja mjera izolacije i završetak školske godine u našoj županiji došao u pitanje. Napominjemo da još uvijek nisu u potpunosti odrađeni niti svi štrajkaški sati.
Postavlja se pitanje jesu li investicije u školstvu pravilno planirane. Informatizacija bi trebala biti prioritet broj jedan.
Vijećnica Vučković nadovezujući se na prethodno pitanje pitala je koje mjere predostrožnosti poduzima Županija da se bolest koronavirusa ne bi rasplamsala i širila i jesu li razmatrane moguće lokacije na kojima bi u slučaju potrebe mogli otvoriti karantene za izolaciju te kako je Stožer predvidio vlastitu prevenciju vezano za ulazak i izlazak ljudi u Bosnu i Hercegovinu zbog virusa.
Vučković je zanimalo, a vezano za jučer obilježeni Dan žena imaju li žene dostupnu ginekološku zaštitu na primarnoj razini u Brodsko-posavskoj županiji.
„S obzirom da se već godinama na natječaj za zapošljavanje ginekologa na puno radno vrijeme nije javio niti jedan kandidat, a brodski ginekološki timovi imaju po šest tisuća pacijenata pitam imaju li pacijentice adekvatnu zdravstvenu zaštitu i što se planira po tom pitanju učiniti?“, pitala je Vučković.

Ostavi komentar