HSS-ova vizija – vratiti sport mladima

Objavio 7. veljače 2019. Nekategorizirano Nema komentara

Sport ne smije biti privilegija urbanog prostora, vrhunski i najbolji sportaši rađali su se u našim ruralnim krajevima, trenirali su na livadama, jeli slaninu i luk, posuđivali opremu. Promovirali su i danas promoviraju Hrvatsku na najbolji mogući način. Neka našoj djeci budu uzori.
To je stvarnost koja se s odmakom 20-30 godina čini idiličnom, a zapravo je gruba istina kroz koju prolaze hrvatski sportaši.
Mi u HSS-u kažemo to vrijeme je iza nas. Sva djeca u Hrvatskoj moraj imati iste uvjete za treniranje i bavljenje sportom. Država za tu namjenu mora izdvajati više sredstava.
Školske sportske dvorane ne smiju biti privilegija gradova. Svaka osnovna škola uz kuhinju i uređen okoliš mora imati sportsku dvoranu koja će imati dvojaku ulogu: upoznavanje mladih s loptom, odbojkaškom mrežom, gredom, ljestvama, razbojem ili ručama, a nakon redovne nastave tjelesnog odgoja mjesto za treninge mladim nogometašima, rukometašima , odbojkašima ili atletičarima koji se pripremaju za županijska, državna ili svjetska sportska natjecanja.
U takvim uvjetima pripremani mladi neće pristajati na igranje za timove čiji direktori kupuju suce, utakmice i navijače (uvjeti kakvi se danas potiču i u amaterskim seoskim klubovima) za nekoliko desetaka kuna.
HSS želi vratiti sport amaterima, taj oblik sporta u Hrvatskoj je nestao jer za natjecanje u najnižim ligama i rangovima potrebna su sredstva i uvjeti kojih amateri nemaju. Uloga države je osiguravanje uvjeta za amaterski i školski sport.
Naša, HSS-ova vizija je vratiti sport amaterima iz čijih redova će se regrutirati najtalentiraniji koji će Hrvatsku sportom promicati u svijetu.
U današnjoj raspravi o članovima Nacionalnog vijeća za sport saborski zastupnik HSS-a Davor Vlaović osiguravanje sredstava za izgradnju ili završetak svih školskih sportskih dvorana koje imaju građevne dozvole i gotove građevinske projekte u Hrvatskoj.
Nedopustivo je da se sikirevačkoj djeci predlaže napucavanje lopte na livadi kao zamjena za sport u sportskoj dvorani.

22

Ostavi komentar