Brodsko-posavski HSS-ovci hodočastili u Mariju Bistricu

Objavio 17. rujna 2017. Nekategorizirano Nema komentara

76 (2)21061112

Tradicionalno hodočašće HSS-a u Mariju Bistricu održano je u nedjelju 17. rujna dvanaesti puta za redom, a hodočastili su članovi i simpatizeri iz cijele Hrvatske i Brodsko-posavske županije, kojih je bilo blizu tisuću.
Hodočasnici su sudjelovali u zajedničkoj molitvi na svetoj misi i Križnom putu i svako u svojoj osobnoj molitvi, ovogodišnji moto molitve i hodočašća je bio oprost. Ne postoji zajednica (obitelj, društvo, politika) u kojoj čovjek može živjeti savršeno mirno, najrazličitiji sukobi su realnost, a stav svakog čovjeka, vjernika, pripadnika zajednice mora biti  praštanje. To je jedini pravi put za stvaranje zajedničke društvene vrijednosti.
Na tiskovnoj konferenciji u Mariji Bistrici govorio je predsjednik HSS-a Krešo Beljak rekavši kako su se svi hodočasnici došli pomoliti za Domovinu, za sve građane, ali i za sve one koji ne vole HSS jer HSS je stranka koja jača i koja će jačati s konačnim ciljem preuzimanja odgovornosti za vođenje naše lijepe domovine Hrvatske.
Poručio je kako je dijalog jedini način rješavanja problema, a dijalog mora biti temeljen na jednakosti i ravnopravnosti sugovornika, pa tako i dijalog sa susjednim državama treba graditi kroz dobrosusjedske odnose podsjetivši da je bivša premijerka Jadranka Kosor taj problem sukoba sa Slovenijom znala rješavati zato je nužan i dijalog u Hrvatskoj svih onih koji imaju iskustva na tom području.
O vremenskim i drugim katastrofama koje se događaju u Hrvatskoj rekao je da su dobrim djelom rezultat nebrige državnih tvrtki Hrvatskih voda i Hrvatskih šuma. Rješenje vidi u decentralizaciji Hrvatske, lokalna zajednica ako joj se prepusti potpuno upravljanje nacionalnim bogatstvima može dati odgovor i na elementarne nepogode i katastrofe prevencijom. Danas oni koji pune proračun, velikim dijelom, moraju moliti povrat sredstava za sanaciju posljedica nepogoda, a to je loše i nije dopustivo.
Decentralizacija poslova, nadležnosti i financija je temeljna politika HSS-a od vremena osnivanja Stranke do danas. To je jedina politika i jedini put koji može povratiti vjeru svih građana u politiku, političare koji ne moraju biti samo nužno zlo nego put ka povratku vjere u društvo.

Ostavi komentar