Krešo Beljak i Davor Bernardić na potpisivanju Sporazuma o suradnji u Slavonskom Brodu

Objavio 4. travnja 2017. Nekategorizirano Nema komentara

Koalicija stranaka  DSP-HSS-HSU-SSB-HL-HSLS potpisala je Sporazum o suradnji na Lokalnim izborima 2017 za grad Slavonski Brod.

„Pružiti ćemo šansu Gradu za promjene koje su potrebne , a izostaju dugi niz godina. Brod će pobjedom ove Koalicije postati grad sretnog življenja i grad mladosti.“

„Slavonski Brod je više od tristo godina bio granica Europe prema Balkanu, Slavonski Brod je bio ponos cijele Posavine i Hrvatske , Slavonski Brod je teško stradao u Domovinskom ratu.  Slavonski Brod i danas trpi ekološku agresiju iz prekosavskog Broda . HSS podržava europsku političku opciju koja stoji nasuprot svemu onomu što u Slavonskom brodu ne valja „ rekao je Krešo Beljak , predsjednik HSS-a  i pozvao predsjednicu RH  Kolindu Grabar Kitarović da preseli ured u Slavonski Brod i u njemu ostane do okončanje problema onečišćenja iz Bosanskog Broda.

Davor Bernardić, predsjednik SDP-a  u svom obraćanju je rekao : „U Brodu je okupljena snaga koja može vratiti nadu  u budućnost Slavoniji i Brodsko-posavskoj županiji.  Ova koalicija okuplja snage koje su za hrvatsku budućnost, koje su  za hrvatski europski put uvijek bile značajne.

Ova koalicija može osigurati nastavak kurikularne reforme jer vlade današnje koalicije na vlasti guraju glavu u pijesak. „ dodao je kako samo 3% mladih iz radničkih obitelji i obitelji s manjim primanjima nižom naobrazbom završavaju fakultet što se u Hrvatskoj kako ju želimo sačuvati treba mijenjati jer to nije društvo  jednakih mogućnosti.

„Okupili smo se da bismo pobijedili na predstojećim izborima i zaustavili negativne trendove u Gradu i Županiji „ rekao kandidat za zamjenika župana  SDP-ovac Stribor Valenta.

Stvaranje uvjeta za kvalitetno obrazovanje od predškolskog  do fakultetskog, obrazovanje za zapošljiva zanimanja, zapošljavanje onih koji žele raditi i briga za osobe treće životne dobi  investiranje u Brodsko-posavskoj županiji kao i rast svih gospodarskih pokazatelja rekao je kandidat za župana Davor Vlaović (HSS) i zaključio „Zajedno mi to možemo!“

HSS-ovci su nakon predstavljanja javnosti odradili radni sastanak s predsjednikom Beljakom  te sudjelovali na zajedničkom team buildingu u Bukovlju.

 

Ostavi komentar