Koalicija SDP-HSS-HSU-SSB-HL – možemo zajedno i možemo bolje!

Objavio 24. ožujka 2017. Nekategorizirano Nema komentara

Bila je to poruka na potpisivanju koalicije stranaka SDP-HSS-HSU-SSB-HL koja će na Lokalnim izborima 2017. izaći sa zajedničkim kandidatom za župana i zajedničkom listom za Županijsku skupštinu. Kandidat za župana je Davor Vlaović (HSS) , kandidati za zamjenike župana Stribor Valenta (SDP)  i Milan Mateša (SDP).

S potpisivanja koalicijskog sporazuma Valenta je poručio :“Naš zadatak je zaustaviti iseljavanje i siromaštvo i zato zajedničkom aktivnošću na predstojećim izborima pobijediti . Naša snaga je 11 načelnika općina i gradonačelnik Nove Gradiške, to su ujedno i najuspješnije JLS u Županiji“

„Veliki broj Građana Brodsko-posavske županije je osiromašen, veliki broj mladih odlazi iz Županije i županija smo s najvećom stopom nezaposlenosti, naši poljoprivredni proizvođači nisu zadovoljni s aktualnim poljoprivrednim politikama . Svi mi građani želimo promjene,  zato smo okupili koaliciju koja promjene može donijeti . Dosta nam je podjela, građani očekuju pozitivne pomake ,  zajedno  možemo zaposliti i obrazovati građane Županije za ona radna mjesta koja nedostaju tržištu rada , graditi socijalno gospodarstvo čiji poslodavci neće dijeliti otkaze zbog materinstva i poštivati će radnička prava  i ponuditi im plaće od kojih se može živjeti.

Mi znamo , možemo i hoćemo, današnja upravljačka struktura u Županiji ima poveznicu prema  ministarstvima, ali vidimo da ta brodska veza ne funkcionira ukidaju Carinarnicu Slavonski Brod, nisu riješili opskrbu pitkom vodom svim stanovnicima u svim naseljima, nisu uspjeli organizirati rad sveučilišta u Brodu.

Moja je želja da prerežemo vrpcu Sveučilišta Slavonski Brod, uredimo zbrinjavanje otpada  i imamo samostalnu novogradišku bolnicu.

Vrata naše koalicije otvorena su svima onima koji žele doprinijeti promjenama  na bolje u Županiji, uvažiti ćemo sve ideje i prijedloge kako bi svim građanima sutra bilo bolje.“ zaključio je kandidat za župana Davor Vlaović

Na potpisivanju Koalicijskog sporazuma bili su prisutni Stribor Valenta (SDP), Davor Vlaović (HSS), Ivan Perić (HSU), Vlatko Greiner (HL), Mato Klarić (SSB).

Ostavi komentar