Sagradili smo ceste za odlazak Hrvata iz Hrvatske

Objavio 23. veljače 2017. Nekategorizirano Nema komentara

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata „Otrovi“ organizirala je u Općini Oriovac predavanje s temom „Uzroci ekonomskog kolapsa i mjere ozdravljenja gospodarstva RH“ predavača prof.dr. Ljube Jurčića koji je govorio o svim problemima hrvatskog gospodarstva, greškama koje su dovele do njih i upozorio na gospodarske poteze koji se više ne bi smjeli ponoviti.

Prema Jurčiću hrvatski resursi su veliki, ali ih treba pravilno kanalizirati u gospodarske tokove prioritetno u jačanje poljoprivredne proizvodnje i daljnji razvoj turizma koji sami po sebi nisu trošak, te proizvodnje i usluge se  događaju. Dobrim ekonomskim usmjeravanjem i zapošljavanjem u tim sektorima postići će se veće zapošljavanje mladih ( danas je zaposleno svega 50 % mladih osoba u RH) , a time gospodarski i demografski oporavak Hrvatske. Obitelji se tada neće iseljavati.

Suorganizator je općina Oriovac i načelnik Antun Pavetić i sam branitelj koji podržava rad Udruge, osigurao im je prostor za rad u Općini i kaže kako su gospodarske teme , gospodarstvo i zapošljavanje moraju biti interes svih i branitelji imaju pravo i obvezu o njima govoriti.

Gost predavanje je bi saborski zastupnik HSS-a Davor Vlaović koji je rekao kako je izgradnja tvornica i radnih mjesta prioritet. Poljoprivreda mora i dalje jačati jer poljoprivreda zapošljava i čuva opstanak prostora, obitelji i radnih mjesta u Hrvatskoj, posebno u Slavoniji. Napredak tehnologija u svim sektorima gospodarstva mora pratiti i obrazovan radnik zato je obrazovanje, kao iskonska HSS-ova programska odrednica, danas uz izgradnju proizvodnih kapaciteta prioritetna politika za očuvanje Hrvatske.

Jurčić je zaključio predavanje jednom neospornom činjenicom, u Hrvatskoj postoje investicije, ali su pogrešno usmjerene, nije dovoljno ulagati u infrastrukturu, ceste, zidove, rasvjetu. Investicije moraju biti usmjerena ka proizvodnji.

 

Ostavi komentar