HSS-ovci na obilježavanju 25. godišnjice akcije“ Širinci“

Objavio 3. siječnja 2017. Nekategorizirano Nema komentara

Hrvatska se branila u Slavoniji, prvi oslobođeni teritorij na zapadnoj bojišnici bili su Šagovina i Širinci, 3.sječnja 92′ oslobođeni su Širinci u akciji u kojoj nije bila najvažnija pripadnost brigadi, regiji ili naselju. Hrvatski branitelji odlučno, hrabro s krunicom oko vrata, koja im je bila simbol zajedništva, vjere i pripadnosti branili su Domovinu.

Izaslanstvo HSS-a koje je vodio potpredsjednik i saborski zastupnik Davor Vlaović u pratnji Joze Bungića HSS-ovca i predsjednika županijske Udruge dragovoljaca i veterana Brodsko posavske županije i  potpredsjednice  ŽO HSS-a Klare Šćuka, poklonilo se poginulim i odalo počast svim braniteljima koji su u božićno vrijeme 91′ ostavili djecu, supruge i roditelje uzeli puške i branili Hrvatsku na novogradiškom području.

Branitelji koji  su pokazali hrabrost i spremnost u akcijama „Orkan „91′ i „Širinci „92′ i tako započeli oslobađanje Hrvatske od srpske agresije koje je u potpunosti završilo u  svibnju 95′ akcijom „Bljesak“  ne smiju biti zaboravljeni,  branitelji, baš kao i njihova djeca i unuci zaslužuju život dostojan čovjeka u svojoj Hrvatskoj, a to im baš kao i svim građanima mora osigurati država koju su obranili.

Slavonija je obranila Hrvatsku, ona je strateško područje s kojeg stanovništvo nestaje  : branitelji umiru , samo u 2016. u novogradiškom kraju umrlo je 95 branitelja, mladi odlaze, a djeca se sve manje rađaju , a učionice ostaju prazne.

Tko će braniti Hrvatsku, Europu i kršćanski zapad kad Slavonci nestanu ?

Domovinski rat se ne smije zaboraviti a rat u 2017. treba voditi ekonomskim oružjem koje će osnažiti Slavoniju i sačuvati stanovnike u svim njenim dijelovima poručuju HSS-ovci.

FOTO/Radio NG/Klara Šćuka

 

 

Ostavi komentar