HSS jedinstven na 11. hodočašću u Mariji Bistrici

Objavio 18. rujna 2016. Nekategorizirano Nema komentara

Članovi i simpatizeri stranke okupili su se u Mariji Bistrici na 11. tradicionalnom hodočašću HSS-a. Predsjednik Krešo Beljak, uz podršku predsjedništva i novoizabranih saborskih zastupnika HSS-a, održao je konferenciju za novinare, na kojoj je obavijestio javnost i članstvo o načinu rada i funkcioniranja HSS-a u budućnosti.

Beljak je rekao: “HSS je stranka koja će djelovati jedinstveno. Ozbiljna smo politička stranka koja djeluje 112 godina i tako će to i ostati. HSS je na izbore izašao kao dio Narodne koalicije i sukladno tomu ćemo se ponašati. HSS i partneri nisu dobili povjerenje građana da vode Zemlju, dobili su povjerenje HDZ i Most  na čemu im čestitam u ime Stranke i u svoje osobo ime. Želim da što prije sastave vlast, da sastave stabilnu vladu, a mi kao HSS, naših 5 saborskih zastupnika dat ćemo im 100 dana za period prilagodbe što je u skladu sa svim zapadnoeuropskim standardi, nakon toga ćemo biti opozicijska stranka koja će aktivno djelovati ne gledajući osobne interese nego interese Republike Hrvatske. HSS će se profilirati kao moderna hrvatska stranka, stranka koja će čuvati interes svakog građanina, kao stranka iza koje ne stoje bilo kakvi lobiji, nikakva strana društva, kao stranka koja se vraća izvornoj Radićevoj politici, politici borbe za hrvatske interese. Toga je posljednjih 25 godina bilo jako malo na hrvatskoj političkoj sceni. Mi ćemo biti upravo to. HSS je ideja braće Radić, a to je uvijek bila progresivna ideja i politika. HSS nije konzervativna nego progresivna stranka. Samo je jedan HSS!

Saborski zastupnik iz V. izborne jedinice i potpredsjednik stranke Davor Vlaović potvrdio je stav kako je HSS jedinstven i kako bi bilo kakva promjena smjera i politika bila prevara birača, kao i gubljenje povjerenja članica i članova HSS-a te dodao:“ HSS i svi saborski zastupnici ostaju jedinstveni, a u Hrvatskom saboru ćemo braniti interese svakog građanina Hrvatske i vratiti radićevštinu u život.“

Na hodočašću je sudjelovalo oko 1000 hodočasnika iz Brodsko-posavske županije s gotovo cjelokupnim vodstvom Županijske organizacije HSS-a i HSS-ovim načelnicima općina Ivanom Šmitom (Nova Kapela), Antunom Pavetićem (Oriovac), Igorom Jurišićem (Vrbje) i Petrom Lovinčićem (Brodski Stupnik).

HSS je još jednom pokazao kako čuva temeljne vrijednosti društva, obitelj, vjeru i njeguje zajedništvo, što je u propovijedi monsinjor Koren istaknuo kao najvažnije. Propovijed je završio s HSS-ovim pozdravom koji treba živjeti u hrvatskom narodu : Vjera u Boga i seljačka sloga.

Ostavi komentar