Školska godina je započela, a vrata novoizgrađene zgrade osnovne škole ostala su zaključana

Objavio 9. rujna 2016. Nekategorizirano Nema komentara

Tko je kriv, nije li to još jedan od oblika diskriminacije koji provodi tehnički ministar u Tehničkoj vladi? – zapitao se potpredsjednik HSS-a Davor Vlaović, saborski zastupnik i bivši zamjenik župana Brodsko-posavske županije koji je radio na projektu i očekivao djecu u školskoj zgradi Osnovne škole Blaž Tadijanović u Podcrkavlju.

Vlaović je pokušao otvoriti zaključana vrata i neugodno iznenađen rekao: „ Sto se događa u našoj Hrvatskoj, tko odlučuje o projektima, moji posljednji kontakti s Vladom i pomoćnikom ministra za osnovno i srednjoškolsko obrazovanje  ukazivali su na završetak projekta , trebao je biti raspisan natječaj za opremanje škole, sredstva su bila osigurana. Vjerovao sam, nije mi jasno što se dogodilo s projektom tko je stopirao, komu nisu  u interesu djeca  u općini koja ima više rođenih od umrlih, tko roditeljima poručuje idite u Europu  nama nisu važna vaša djeca.

Takva praksa je nedopustiva. Vlada mora raditi u interesu svakog djeteta , onoga koje živi u Rijeci, onoga koje ide na skijanje , a još više onoga koji mora u najranijoj dobi sjesti u školski autobus i putovati u školu.

Djeca u Podcrkavlju moraju imati uvjete života i obrazovanja  barem slične uvjetima u urbanim sredinama. Škola u Podcrkavlju mora biti opremljena.“

Davora Vlaovića i  načelnika općine Podcrkavlje uz zaključana vrata dočekala je u alergenu ambroziju zarasla  je zgrada. Shvatili su to kao još jednu diskriminirajuću  poruku ministra koji školu i školski sustav prilagođava bogatima.

Ostavi komentar