Davor Vlaović na radnom sastanku s GO HSS-a Lipik

Objavio 3. rujna 2016. Nekategorizirano Nema komentara

Gradska organizacija HSS-a Lipik održala je sastanak Odbora GO u čijem radu su  sudjelovali Davor Vlaović, saborski zastupnik i kandidat HSS-a za Hrvatski sabor  i Željko Jakopović predsjednik ŽO HSS-a Požeško –slavonske županije.

Vlaović je predstavio program Narodne koalicije Siguran smjer za Hrvatsku izdvojivši najvažnije dijelove koji se odnose na: zdravstvo , obrazovanje, poljoprivredu, rad i zapošljavanje

Zdravstvo  mora biti dostupno svima: radnicima, poljoprivrednicima, djeci i starijima Hrvatska mora zadržati solidarni sustav zdravstvenog osiguranja koji jamči liječenje   svim građanima neovisno o socijalnom statusu.

Obrazovanje mora doživjeti promjene, naša djeca se moraju obrazovati za tržište rada , a ne za zavod za zapošljavanje, to je moguće samo izmjenom  programskih osnova, kurikuluma na čamu će Narodna koalicija ustrajati.

Poljoprivreda  je sektor u koji treba prilagoditi proizvodnji hrane na malim i srednjim obiteljskim gospodarstvima, zato će HSS pokrenuti izmjenu zakonodavnog okvira kroz donošenje Zakona o OPG-ima, uređenje tržišta poljoprivrednih proizvoda, izmjenu  Zakona o poljoprivrednom zemljištu, zemlju moraju  obrađivati oni koji na njoj žive (domicilna i mlada obiteljska poljoprivredna gospodarstva), HSS će provesti Zakon o komasaciji. Jedna od mjera za jačanje poljoprivrede biti će dugo najavljivano smanjenje  PDV-a na hranu i repromaterijale za poljoprivrednu proizvodnju kao bi proizvodnja hrane pojeftinila, a građani hrvatske jeli zdravo i domaće.

Radno mjesto ne smije biti privilegija, programom Siguran smjer se planira mladima i ranjivim skupinama olakšati  zapošljavanje uvođenjem subvencioniranja doprinosa i poticati sklapanje ugovora na neodređeno vrijeme, povećati minimalne plaće na 3.500 kn.

Uvesti će se nacionalne mirovine za poljoprivrednike starije od 65 godina, oni nisu čuvali naš ruralni prostor, proizvodili hranu, time zaradili mirovinu, zato ne smiju biti socijalna .

„Nesposobnost aktualne vlasti dovela je do prijevremenih izbora. U Slavoniji se danas najteže živi, nestaju radna mjesta, mladi odlaze, a poljoprivreda umire. Preuzimanjem brige i odgovornosti za hrvatsko selo i ruralni prostor, nakon formiranja Vade Narodne koalicije, zaustavit ćemo negativne trendove. Radić je išao hrvatskom čovjeku, obilazio viđenije građane i gospodarstva. To smo danas učinili i mi , obišli smo OPG-ove mladih poljoprivrednika, saslušali njihove probleme, a rješavati ćemo ih nakon izbor kroz rad vlade u čijem radu kroz Ministarstvo poljoprivrede će sudjelovati HSS. Zato izađite na izbore i izaberite HSS. “ rekao je Vlaović

Predsjednik GO HSS-a Lipik Josip Ždralović je pozvao članove i simpatizere da izađu na izbore 11. rujan i zaokruže broj 2. Davora Vlaovića na listi 13. Narodne koalicije.

Ostavi komentar