Retencija – inicijalni projekt požeškog HSS-a, Davor Vlaović izrazio zadovoljstvo!

Objavio 2. rujna 2016. Nekategorizirano Nema komentara

Saborski zastupnik i kandidat Narodne koalicije za Hrvatski sabor HSS-ovac Davor Vlaović posjetio je gradilište akumulacije Lodža kod Čaglina o čemu HSS-ov zamjenik župana Željko Jakopović kaže:

„ Akumulacija je multifunkcionalna, primarno rješava pitanje poplava kod Pleternice, a druga funkcija je navodnjavanje prema Brodsko-posavskoj županiji za cca 1800 ha. Radovi na akumulaciji višemilijunski. Druga faza projekta je u izradi, rade se katastarske podloge kao i projekt same izgradnje, a plan je kandidirati projekt prema fondovima EU. ”

Napomenuo je kako je projekt idejno star više od 50 godina, ali bez aktivnog angažmana HSS-ovaca koji su imali priliku odlučivati projekt niti danas ne bi bio završen.

Završetak svih radova na  retenciji planira se za kraj 2016.

Saborski zastupnik Vlaović izrazio je zadovoljstvo i rekao kako je zadatak HSS-a nastaviti sve projekte koji će osigurati razvoj poljoprivrede i života u ruralnom, seoskom, prostoru Hrvatske .

Program Siguran smjer za Hrvatsku poljoprivredu planira osigurati sredstva za sufinanciranje EU projekta u 12 najnerazvijenijih županija Hrvatske, a sve slavonske su u toj kategoriji, što se mora mijenjati.

Nakon toga HSS-ov tim uputio se na tradicionalnu fišijadu u Požegi koja je organizirana u sklopu ovogodišnje Aureafesta.
Davor Vlaović nije skrivao zadovoljstvo:”Fiš je izvrstan, ambijent slavonski….tako to izgleda kad Slavonci organiziraju turističku ponudu. HSS-u je obveza sačuvati tradiciju. Uz tamburicu i šarana koji će se opet uzgajati u slavonskim ribnjacima…”

Ostavi komentar