Beljak: Odlučili smo se za SDP

Objavio 8. srpnja 2016. Nekategorizirano Nema komentara

Hrvatska seljačka stranka nakon petosatnog vijećanja donijela je odluku – na prijevremene parlamentarne izbori izaći će u koaliciji s SDP-om.

Tako je odlučio Glavni odbor HSS-a na kojem je bilo 105 članova. Za koaliciju s SDP-om bilo je 87 članova Glavnog odbora, protiv je bilo 13, a suzdržano 5 članova.

Sve su rasprave išle u istom smjeru. Ovo je vrlo teška odluka za HSS. Došla je nakon puno promišljanja, puno rasprave. Odlučili smo da mi nismo niti SDP niti HDZ. Složili smo se da smo još uvijek HSS i da je naš pozdrav još uvijek “Vjera u boga i seljačka sloga”. Napravili smo najbolju stvar za HSS i za Hrvatsku. Dosta nam kaosa koji je vladao u zadnjih sedam-osam mjeseci u Hrvatskoj. Dosta nam je da budemo nečiji dizači ruku i da imamo sporazume koji se ne poštuju. Dosta nam je da budemo na margini i da se na hrvatskom selu ništa ne radi. Želimo aktivno raditi i siguran sam da ćemo u tome i uspjeti, rekao je  predsjednik stranke Krešo Beljak za HRT.

Naime, sinoć u 18 sati je počeo sastanak HSS-a na kojem je Glavni odbor odlučio o zaokretu nakon devet godina u koaliciji desnog centra.

 

Ostavi komentar