Više od 150 biciklista u vožnji kroz općinu Oriovac, HSS-ovci se pridružili bicikliranju

Objavio 26. svibnja 2016. Nekategorizirano Nema komentara

Više od 150 biciklista sudjelovalo je u prvoj rekreativnoj biciklijadi općine Oriovac koju su ovog četvrtka, na blagdan Tijelova, 26. svibnja na 24 kilometra dugoj relaciji Slavonski Kobaš-Oriovac-Kujnik-Malino-Lužani-Slavonski Kobaš, organizirali mladići i djevojke okupljeni u Kreativnoj udruzi mladih  Limes.

I za taj svoj projekt, svake pohvale vrijednog, zaista imaju razloga biti jako zadovoljni, jer, kako nam je rekao Josip Jagodar, predsjednik KUM Limes iz Slavonskog Kobaša poslužilo ih je odlično sunčano i ne prevruće vrijeme, ali iznenadio sâm odaziv prijavljenih sudionika biciklijade. „Nismo stvarno očekivali da će ovoliko ljudi doći, u najoptimističnijim predviđanjima mislili smo da će biti njih 50-ak, ali utrostručio se taj broj i oduševio nas“, kaže Josip Jagodar i najavljuje da će  Udruga Limes raditi na tome da biciklijada svakako postane tradicionalna, a dogodine okupi i još veći broj sudionika.

Među biciklistima „naoružanim“ čvrstim biciklima, zaštitnim kacigama i biciklističkim odjelima, potrebnim osvježenjem, snažnom voljom i pozitivnom energijom, bilo je od 12-godišnjih učenika, do 75-godišnjih umirovljenika – koji unatoč godinama nisu zaostajali za mlađima, naprotiv, pokazali su da su svojom mudrošću, životnim iskustvom i odvažnošću itekako duhom mladi i spremni na ovakve izazove. „Nisu samo mladi iz naše općine Oriovac, 15 njih došlo nam je iz Nove Gradiške, 30-ak iz Slavonskog Broda, Sibinja…“, dodaje Jagodar i zahvaljuje na podršci u organizaciji biciklijade Prometnoj policiji koja ih je pratila, DVD-u Oriovac te Općini Oriovac, kao glavnom pokrovitelju.

Da ta podrška zaista nije samo deklarativna, nego i operativna, dokazuje da se „koloni“ pridružio i zamjenik načelnika Općine Jadranko Mlićević sa svojom suprugom. „Uz znak podrške mladima i njihovim nastojanjima da se u općini organiziraju ovakve aktivnosti koje znače zdrav i aktivan život, rado sam se odazvao i nije mi teško pedalirati. Odmah se i mi stariji pomladimo makar na jedan dan. U Općini dajemo punu podršku Udruzi mladih Limes, koji su pokazali da mogu puno učiniti za dobrobit mladih“, kaže Jadranko Mličević.

Sudionike biciklijade ispratio je sa starta u Slavonskom Kobašu, ali i s okrjepom dočekao i na prvoj postaji u oriovačkom parku načelnik Općine Oriovac Antun Pavetić (HSS). „Jako mi je drago da Kreativna udruga mladih Limes postoji i da je jako aktivna, i zaista su aktivni. Želja mi je da se udruge poput njihove osnuju i u drugim naseljima općine, u Lužanima, Oriovcu, Živikama… U Općini činimo sve da podržimo projekte i ideje mladih, da njihovo odrastanje i mladost zaista budu na korist zdravog života i pozitivnog djelovanja kako bi ovaj naš pitomi slavonski kraj napredovao i iz kojega mladi neće odlaziti. Dakako, još puno moramo raditi na gospodarskom razvoju i zapošljavanju mladih. Upravo  razmišljajući u tom smjeru za koji dan ćemo na sjednici Općinskog vijeća donijeti odluku o imenovanju članova općinskog Savjeta mladih“, rekao nam je načelnik Pavetić.  Dodao je da je Općina pomogla organizaciju prve biciklijade u vidu okrijepe za bicikliste na sve tri postaje,  Oriovcu, Lužanima i u Slavonskom Kobašu, te najavio da će slijedeće godine i on pedalirati na biciklijadi.

Rekreativnoj vožnji bicilom pridružila se i Klara Šćuka, dopredsjednica HSS-a Brodsko-posavske županije, ali i pročelnica UO za zdravstvo i socijalnu skrb, čime je dala potporu kvalitetnim, kreativnim i zdravim sadržajima koje su inicirali mladi s područja općine Oriovac.

Ivica Vlašić

Ostavi komentar