Rasprava o Izvješću o poslovanju slobodnih zona u Republici Hrvatskoj u 2014.godini

Objavio 27. travnja 2016. Nekategorizirano Nema komentara

 

U Hrvatskom saboru danas je raspravljano o Izvješću o poslovanju slobodnih zona u Republici Hrvatskoj u 2014.godini
Izvješće u ime Ministarstva je podnio je Mario Turalija zamjenik ministra poduzetništva i obrta.

Davor Vlaović, HSS-ov saborski zastupnik govorio je u ime Kluba zastupnika HSS-HDS i zahvalio zamjeniku Ministra na izvrsnoj prezentaciji navedene problematike te dodao:

Slobodna zona Đuro Đaković Slavonski Brod može biti pozitivan primjer slobodne zone u kojoj je udio proizvodno-prerađivačke djelatnosti u ukupnom prihodu korisnika 100%. Djelatnosti poduzetnika usmjerene su na izvoz u zemlje Europske unije : Francusku, Njemačku, Austriju, Italiju, Veliku Britaniju, Sjevernu Irsku, Nizozemsku i tržište Kanade.
Posebna pohvala Brodsko-posavskoj županiji, gradu Slavonskom Brodu i Holdingu ĐĐ koji su osigurali uvjete i privukli 40 poduzetnika s posebnim naglaskom na Saint Jean Industries što je omogućilo zapošljavanje Brođana.
Posljednje izmjene zakonodavnog, okvira koje su smanjile povlastice poduzetnicima u slobodnim zonama, nisu dobre, treba ih revidirati. Zatražio sam sastanak poduzetnika s ministrom poduzetništva sa svrhom pomoći poduzetnicima koji proizvode i zapošljavaju u proizvodnom sektoru.

U BPŽ i Slavonskom Brodu imamo ljudske resurse, znanstvenu bazu u Strojarskom fakultetu , a da bi poduzetništvo napredovalo još bolje potrebna nam je financijska pomoć tvrtkama i fiskalna decentralizacija kako bismo jačali fakultete, osnovali Sveučilište Slavonski Brod i povećali investicije u Luku Brod .To je pravi način za gospodarsko jačanje Slavonije Baranje i Srijema“.

 

Ostavi komentar