Predsjednik HSS-a Krešo Beljak na Danu općine Staro Petrovo Selo

Objavio 23. travnja 2016. Nekategorizirano Nema komentara

Petrovoselci su gospodarskim događajima : izložbama mehanizacije, konja i proizvoda obiteljskih gospodarstava  i ocjenjivanjem vina,  kao i Svečanom sjednicom Općinskog vijeća i paljenjem svijeća hrvatskom velikanima  Stjepanu Radiću i Franji Tuđmanu obilježili Dan općine.

U svečarskom tonu, ali zabrinuto načelnik Općine Željko Kočijašević  informirao je o učinjenom u prethodnom razdoblju, pohvalio se završetkom administrativnog dijela projekta izgradnje vodovoda, ali i opstrukcijama donositelja odluka u dijelu kada je trebalo početi graditi vodovodnu mrežu koja do danas nije započela.

U općini Staro Petrovo Selo, koja je osim vodovoda pri kraju s infrastrukturnim projektima, na red su došle socijalne usluge : kako bi zaustavili iseljavanje Općinsko vijeće je donijelo odluke o sufinanciranju prijevoza učenika, naknadama za socijalno ugrožene sufinanciranju vrtića i škole te pomoći udrugama koje aktivno rade u Općini. U Starom Petrovom Selu vjeruju u život u ruralnom prostoru.

Gosti Svečane sjednice bili su saborski zastupnici Davor Vlaović i Ružica Vukovac  te  predsjednik HSS-a i gradonačelnik Samobora Krešo Beljak.

Beljak je u obraćanju rekao : “Slavonija je, u ne tako davnoj prošlosti, bila mjesto u kojem je preživio hrvatski narod iz svih hrvatskih zemalja jer ih je bogata Slavonija nahranila, danas Slavonci iseljavaju , a prostor ostaje prazan. Nažalost,  to se događa u svim ruralnim dijelovima Hrvatske. Zato su krivi političari koji nisu znali usmjeriti ljude da ostanu ovdje u ovim predivnim krajevima te živjeti od svoga rada. Odlaze, jer je hrvatski poljoprivredni , a onda i svaki drugi  proizvod  nekonkurentan na domaćem , a onda i na europskom tržištu. Ne može biti uvozni proizvod jeftiniji od proizvedenog ovdje u Slavoniji, u Hrvatskoj, ne može biti da hrvatski seljak ne može živjeti od svoje proizvodnje jer je uvijek mogao , jer su u Slavoniju, posebno u Slavoniju, uvijek dolazili  kako bi tu našli kruha. Hrvatski političari moraju raditi u interesu hrvatskog naroda, hrvatskih  općina , gradova i hrvatskog sela jer bez jakog hrvatskog sela neće biti niti jakog hrvatskog grada.“ – dodao je Beljak.

Saborski zastupnik Davor Vlaović i predsjednik ŽO HSS-a Brodsko-posavske županije, zahvalio je mještanima općine na dosadašnjoj suradnji. Naglasio je važnost sinergije udruga, proizvođača , gospodarstvenika i građana te rekao da novac koji oni iz svoga dohotka uplaćuju u Državni proračun mora na pravedniji način biti vraćen lokalnim jedinicama kako bi se mogle dalje razvijati, takvo lobiranje  je zadatak svim političarima na državnoj razini koji ne smiju zaboraviti tko ih je birao i koga zastupaju. On to čini i činiti će uvije rekavši : „ U Saboru sam da zastupam zajedničke interese Slavonije i svoje Brodsko-posavske županije i neću šutjeti.“

Svečani dio obilježavanja Dana općine završio je dodjelom općinskih priznanja, postrojavanjem vatrogasnih postrojbi i proglašenjem najbolje ocijenjenih grla konja na današnjoj izložbi. (Klara Š.)

 

 

Ostavi komentar