HSS-ovci u Slavonskom Brodu na Sajmu zdravlja

Objavio 7. travnja 2016. Nekategorizirano Nema komentara

Redovitom brigom za vlastito zdravlje došli smo do toga da se život produžuje u trenutku rođenja tri do četiri mjeseca na godišnjoj razini, što nije malo, i čime smo postali starija populacija koja ima sve veće potrebe iz zdravstvenog sustava, sve više sredstava je potrebno izdvajati i sve dulje se liječimo ali imamo i zdraviju naciju i zdravije radnike koje su manje na bolovanju. To je rezultat prevencije, ranog otkrivanja bolesti, pravilnog načina života, uz zdraviju prehranu i svakodnevno kretanje – istaknula je pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Brodsko posavske županije Klara Ščuka (HSS) na Sajmu zdravlja kojega je u povodu obilježavanja Svjetskog dana zdravlja na središnjem gradskom trgu u Slavonskom Brodu u četvrtak 7. travnja organizirala Slavonskobrodska televizija u suradnji s Patronažnom službom Doma zdravlja.

To je bila prigoda brojnim gađanima da se iz prve ruke, potpuno besplatno i bez dužih čekanja posavjetuju o tome kako zdravo živjeti i u što većoj mjeri izbjeći posljedice modernog načina života, a osim toga i da mjerenjem krvnog i srčanog tlaka, razine šećera u krvi i indeksa tjelesne težine provjere osnovne funkcije i stanje svog organizma.

Klara Šćuka: naš zdravstveni sustav je devastiran odlukama prijašnje Vlade

Komentirajući odluku Vlade o obustavi postupka sanacija zdravstvenih ustanova i vraćanje istih u nadležnost osnivača, pročelnica Klara Ščuka ustvrdila je da taj proces sanacije nije donio nikakve željene rezultate nego kumulirao dodatne dugove bolnica. Taj master plan mreže zdravstvene zaštite za našu županiju nije donio ništa dobroga, bio nam je izuzetno neprihvatljiv i naš zdravstveni sustav u Brodsko posavskoj županiji je izuzetno devastiran odlukama prijašnje Vlade i ministara zdravlja. Sada dobivamo nazad ono što nismo dali, nego reducirani sustav kojim trebamo znati upravljati i dobivamo dugove koje ćemo kao Županija teško moći sami rješavati. Naime, predlaže se da bolnice iz tekućeg poslovanja rješavaju dugove do kraja 2018. godine. Stoga moramo mijenjati ugovor s HZZO-om kako bi bolnice za početak na mjesečnoj razini pozitivno poslovale i akumulirale višak prihoda za pokrivanje manjka iz prethodnih razdoblja i mora se promijeniti mreža zdravstvene zaštite jer mi u ovom trenutku u samo dvije bolnice imamo 416 akutnih postelja, a 2103. su bolnice završile sa 671 akutnom posteljom. Vjerujem da ćemo zajedno s budućim ravnateljima naših bolnica naš zdravstveni sustav dovesti u red, kazala je Ščuka ne želeći spekulirati s imenima budućih ravnatelja.

Ostavi komentar