HSS podržao akciju „Žene pomažu ženama“

Objavio 9. ožujka 2016. Nekategorizirano Nema komentara

Iako se žene za svoj položaj u društvu i prava bore 365 dana u godini, na inicijativu Ivane Mamule u hotelu i vinariji „Stupnički dvori“ odlučili su Međunarodni dan žena iskoristiti kako bi organizirali izuzetnu akciju „Žene pomažu ženama“.

Radi se o jedinstvenom projektu tijekom kojega su sva prikupljena sredstva od kotizacije donirana „Sigurnoj kući- Savjetovalištu i skloništu za žene i djecu, žrtve obiteljskog nasilja u Slavonskom Brodu“.

Akciji su se rado odazvali GO HSS-a Slavonski Brod, ŽO HSS-a Brodsko-posavske županije, Hrvatsko srce i Organizacija mladih HSS-a, dajući time do znanja kako će ovakve akcije uvijek imati potporu HSS-a, koji se tijekom cijele godine zalaže za suzbijanje i prevenciju svih oblika nasilja.

„Naš osnivač i prvi predsjednik HSS-a Stjepan Radić bio je pacifist, a politika HSS-a se zasniva upravo na nenasilju i toleranciji među ljudima, ali i toleranciji u međusobnim odnosima muškaraca i žena, članova obitelji i u konačnici političkih suparnika, jer svaki se problem može riješiti razgovorom i kvalitetnom komunikacijom.  HSS zagovara upravo takav način komunikacije, ali mi u stranci svjesni smo problema koji se događaju u društvu . Nasilje je, na žalost, postao svakodnevni oblik i način življenja i uzima sve više maha u obiteljima, na radnom mjestu. Mi smo ti koji ćemo uvijek rado podržati sve inicijative i aktivnosti koje kažu NE nasilju u društvu.  Upravo iz toga razloga smo mi večeras ovdje, kako bismo pružili potporu ovakvim plemenitim aktivnostima i dali do znanja kako žene koje su u potrebi nisu same i kako smo svi spremni pomoći“.- izjavila je Klara Šćuka, potpredsjednica HSS-a Brodsko-posavske županije.

„Uključivanje mladih u politički život vrlo je važan čimbenik, jer upravo mladi svojim stavovima, idejama i inicijativama mogu pridonijeti sprečavanju svih prisutnih oblika nasilja u društvu. Zabrinjavajuća je činjenica kako je upravo nasilje među mladima u porastu, a mi smo tu da svojim osobnim i poltičkim djelovanjem radimo na prevenciji i glasno kažemo STOP takvim oblicima ponašanja. Mladi HSS-a uvijek će podržati ovakve aktivnosti, što rado činimo i večeras odazivom na dobrotvornu večer“. – dodala je Ana Rečić, dopredsjednica Organizacije mladih HSS-a Brodsko-posavske županije.

U povodu Međunarodnog dana žena Klara Šćuka dodala je kako nije zadovoljna zastupljenošću i udjelom žena u hrvatskoj politici.

„Jako sam razočarana, jer nema liste koja neće platiti kaznu samo zato što nije uvažavala žene i što nije bilo dovoljno žena kandidacijskim listama tijekom Parlamentarnih izbora.  S položajem žena u HSS-u do sada sam zadovoljna, iako uvijek može i bolje, a nadam se kako će upravo  i unutarstranački izbori 19. ožujka pokazati kako nije slučajnost da smo imali potpredsjednicu stranke, birane članice Odbora, birane članice Predsjedništva i da su žene bile važan čimbenik u donošenju odluka u HSS-u“. – dodala je Klara Šćuka, ujedno i predsjednica asocijacije žena HSS-a „Hrvatsko srce“ Brodsko-posavske županije.

Ivana Mamula, inicijatorica i organizatorica donatorske večeri, zahvalila je svima na odazivu jer sinoć se tražilo mjesto više:  „Ovo je bila prilika da organiziramo akciju tijekom koje žene pomažu ženama. Iako je povod i cilj humanitarnog karaktera, mi smo se potrudili da uz TS Behar i međusobno druženje, pružimo svima priliku da se i izvrsno zabave. Zahvaljujemo ovom prigodom svima  koji su se odazvali, posebno članicama političkih stranki i udruga kao i pojedincima, koji su prepoznali ideju i dali joj veliku potporu. To nas ohrabruje i daje nam poticaj za dalje, a upravu u budućnosti u Stupničkim dvorima planiramo organizirati niz sličnih aktivnosti tijekom kojih ćemo nastojati pružiti potporu i pomoć onima kojima je to doista potrebeno. Sinoć je zaista bilo lijepo vidjeti da u našem gradu žive ljudi velikog srca“.

Tijekom donatorske večeri prikupljeno je 9 tisuća kuna koje će biti uplaćeni na račun Sigurne kuće u Slavonskom Brodu.

 

 

 

Ostavi komentar