Antun Pavetić (HSS): Učenicima Oriovca i Lužana osigurali smo informatičku opremu vrijednu 150 tisuća kuna

Objavio 15. siječnja 2016. Nekategorizirano Nema komentara

Učenici i nastavnici osnovnih škola Stjepan Ilijašević u Oriovcu i Ljudevit Gaj u Lužanima drugo su polugodište aktualne školske godine započeli uz novu informatičku opremu koja im znači veliki napredak u provedbi nastavnog programa. Riječ je o informatičkim uređajima (novim računalima, printerima…) vrijednima ukupno 150 tisuća kuna, koje je ovim dvjema školama potkraj prošle godine kupila Općina Oriovac.

Informatička oprema za školu u Oriovcu vrijedna je 100 tisuća, a za školu u Lužanima 50 tisuća kuna, što smo izdvojili iz prošlogodišnjeg općinskog proračuna. Odlučili smo na taj način pomoći ovim dvjema školama koje pohađa oko 600 učenika s područja naše općine. Još jesenas razgovarali smo o potrebama opremanja školi s njihovim ravnateljima i tada je bilo zaključeno da im nedostaje suvremenija informatička oprema bez koje je danas nezamislivo raditi. Ravnatelji su zadovoljni, a i mi jer smo im mogli pomoći – rekao nam je načelnik općine Oriovac Antun Pavetić.

Inače, Općina svake godine pomaže roditeljima učenika u nabavci knjiga, radnih bilježnica i ostalog potrebnog školskog pribora za njihovu djecu.

Ostavi komentar