Konstituiran Hrvatski Sabor – Željko Reiner novi predsjednik

Objavio 28. prosinca 2015. Nekategorizirano Nema komentara

Većinom glasova za predsjednika osmog saziva Hrvatskog Sabora izabran je akademik Željko Reiner. Koalicija Hrvatska raste ostala je suzdržana tijekom glasovanja, svi osim Josipa Leke, koji je glasovao za Reinera.

Nakon održanog govora, Željko Reiner preuzeo je mjesto predsjednika Hrvatskog Sabora, a potom je počeo izbor podpredsjednika i članova Mandatno-imunitetnog povjerenstva.

147 zastupnika od ukupnog broja zastupnika (151) glasalo je ZA prijedlog prema kojem se predsjednicom Povjerenstva imenuje Margareta Mađerić, a zamjenicom Gordana Sobol.

U nastavku sjednice Sabora, predsjednica mandatna imunitetnog povjerenstva, Margareta Mađerić, podnijela je izvješće o zastupnicima izabranim u 8. saziv Hrvatskog sabora. Povjerenstvo je potvrdilo zastupnike u Saboru, koji su izabrani na izborima 23. studenoga.

Novoizabrani predsjednik Hrvatskog sabora, Željko Reiner pozdravio je sve zastupnike koji su prisegli da će dužnost zastupnika u Hrvatskom saboru obnašati savjesno i odgovorno i da će se u svom radu držati Ustava i zakona te poštovati pravni poredak te je najavio sljedeću sjednicu za 15. siječnja 2016.

Konstituirajuću sjednicu Sabora sazvala je predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović nakon što je u srijedu mandat za sastavljanje buduće vlade povjerila Tihomiru Oreškoviću, kandidatu Domoljubne koalicije i Mosta nezavisnih lista, koji je donio 78 potpisa potpore izabranih zastupnika.

Ostavi komentar