Dan polja kukuruza u Gundincima

Objavio 29. listopada 2015. Nekategorizirano Nema komentara

Saborski kandidat HSS-a u V. izbornoj jedinici Davor Vlaović, danas je obišao Ivana Kadića u Gundincima te time sudjelovao u manifestaciji Dani polja kukuruza.

Tom prigodom ponovo je naglasio kako su povezivanje proizvodnje, prerade, brendiranja i razvoj lokalnoga tržišta ključni elementi  koji će pokrenuti rast i razvoj.

Ekonomski održiva obiteljska poljoprivredna gospodarstva – temelju su budućeg razvoja poljoprivrede. Stoga je OPG-ove potrebno  ojačati programskim ciljevima i mjerama, a kvalitetnim udruživanjem u proizvođačke organizacije, zadruge i klastere osposobiti za konkurentnu tržišnu utrku.

Domaćini su Vlaoviću prezentirali primjenu i spoj modernih tehnologija i najboljih sortimenta, odnosno hibrida kukuruza, a upoznali su ga i s mjestom i načinom  planiranja sjetve u 2015.

“Domaću proizvodnju moramo posebno cijeniti i našim proizvođačima i poljoprivrednicima pomoći da od svoga rada žive, a u Hrvatskoj drastično smanjiti uvoz hrane, jer naši potencijali su takvi da možemo hraniti cijelu Europu, a ne uvozom uništavati naše poljoprivrednike kao do sada.” -izjavio je Vlaović.

Ostavi komentar