Kruh,voda, zrak i HSS neophodni Hrvatskoj

Objavio 17. listopada 2015. Nekategorizirano Nema komentara

Sinoć u Okučanima HSS Brodsko-posavske županije obilježio je Međunarodni dan hrane i Dane kruha i to  10. godinu za redom u organizaciji Hrvatskog srca Okučani.

Kruh i proizvode od kruha izložile su općinske i gradske organizacije Hrvatskog srca  s područja županije , gošće Hrvatsko srce sisačko-moslavačke županije i  zajednica žena Katarina Zrinski iz Okučana.

Župan Danijel Marušić je svojom nazočnošću pokazao svoje poštovanje prema hrani i kruhu bez kojih se ne može preživjeti.

HSS-ovci oduvijek poštuju plodove zemlje i težačke ruke bez kojih kruha ne bi bilo, Davor Vlaović, predsjednik ŽO HSS-a je rekao : „ Hrana je dnevna potreba svakog živog bića i dok budemo proizvodili hranu na našim njivama i u našim vrtovima , a kruh pekli u od  brašna proizvedenog od hrvatske pšenice nećemo biti gladni. Na žalost u vremenu smo kada oni koji odlučuju ne vode takvu politiku, oni zaboravljaju selo i one koji u selu žive, a održivost grade na neodrživom uvozu mlijeka, voća, mesa najčešće nedopustivo loše kvalitete. Hrvatska seljačka stranka oduvijek, a danas to čini jedina u Hrvatskoj, zagovarala proizvodnju na obiteljskim gospodarstvima na kojima su zaposleni Hrvati, te dodao kruh, voda, zrak i HSS su neophodni Hrvatskoj kako bi se mogla suprotstaviti izazovima i prijetnjama razvijene, industrijske Europe čija smo članica.”

 

Ostavi komentar