Uvijek na strani zdravlja!

Objavio 3. listopada 2015. Nekategorizirano Nema komentara

Hrvatska seljačka stranka u svojim programskim smjernicama posebnu pažnju daje reformi zdravstvenog sustava. Promicanje zdravlja kao temelja i preduvjeta uspješne budućnosti i samoostvarenja svakog pojedinca, trebala bi biti jedna od najvažnijih smjernica u političkom radu i angažmanu svake stranke. Hrvatska seljačka stranka oduvijek je davala maksimalnu potporu svim preventivnim akcijama pa  smo tako i ove godine podržali i danas organizirane dvije, koje su održane u Slavonskom Brodu. Naime, u organizaciji Udruge NADA nazočili smo akciji Dan ružičaste vrpce te time u znak potpore sa zadovoljstvom nosili ružičastu vrpcu u znak potpore ženama oboljelima od raka dojke. S druge strane, istu takvu potporu dali smo i Udruzi ILCO koja okuplja osobe oboljele od raka debelog crijeva.

Time smo podržali i Nacionalne preventivne programe koji se provode i ovim putem pozivamo sve da se odazovu ukoliko dobiju poziv na kućnu adresu-jer zdravlje je neprocjenjivi resurs, a prevencija preduvjet. Ispred HSS-a potporu je dala Klara Šćuka, dopredsjednica HSS-a Brodsko-posavske županije, ujedno i pročelnica županijskog UO za zdravstvo i socijalnu skrb, kao i dr. Đuro Miškić, predsjednik HSS Slavonski Brod.

Uvijek jesmo i hoćemo podržavati ovakve civilne inicijative koje su rezultat zajedničkih aktivnosti stručnih i javno-zdravstvenih institucija, stoga je potrebna  primjerena i pravedna financijska potpora iz državnog proračuna što trenutno nije slučaj. HSS se zalaže za decentralizaciju zdravstvenog sustava, a posebno naglašavamo kako je prevencija zanemarena kao i palijativna skrb, a potrebno je intenzivnije povezivanje s civilnim udrugama  kao partnerima na svim razinama. Smatramo kako sadašnji zdravstveni sustav nije po mjeri  ni pacijenata ni zdravstvenog osoblja, a u kreiranju zdravstvene politike nema prave suradnje s državnim institucijama. U budućnosti ćemo se posebno zalagati prevenciju, edukaciju i povećanje timova obiteljske medicine u ruralnim prostorima. Naime, danas se suočavamo sa zastrašujućom činjenicom kako se novom reorganizacijom zdravstvenog sustava, gase ambulante u našim selim, a mještani ostaju bez odgovarajuće zdravstvene skrbi, što je smatramo nedopustivo!

Ostavi komentar