Volimo svoju Domovinu – poruka je HSS-ovaca iz Marije Bistrice!

Objavio 21. rujna 2015. Nekategorizirano Nema komentara

Hrvatska seljačka stranka  je u nedjelju 20.rujna deseti puta hodočastila u Mariju Bistricu gdje se okupilo 15.000 članova i simpatizera HSS-a koji su sudjelovali u svečanoj procesiji, misnom slavlju i pobožnosti Križnog puta koji je simbol trpljenja iza kojeg  dolazi Uskrs.

Hrvatski narod se danas nalazi u teškom periodu jer ima odnarođeno vodstvo koje pokušava obezvrijediti domoljublje poruka je s održane tiskovne konferencije na kojoj se javnosti obratio predsjednik HSS-a Branko Hrg uz podršku županijskih predsjednika i stranačkih dužnosnika svih 20 hrvatskih županija.

Sveta misa koju  je predvodio  mons. Zlatko Koren bila je prožeta razmišljanjima o obitelji koju HSS-ovci uzimaju za temeljnu vrijednost svog programa. Kada obitelji budu živjele u socijalnoj sigurnosti, za što se moraju osigurati uvjeti tada će i hrvatsko gospodarstvo biti stabilno i održivo. Mons. Koren  je u propovijedi usporedio stoljetno trpljenje hrvatskog naroda iz kojeg su Hrvati izlazili jači i čvršći u zajedništvu s današnjim vremenom,  naglasivši kako molitva za obitelj znači molitvu za Domovinu i svi okupljeni moraju znati kako su tu, okupljeni u zajedništvu ideje očuvanja obitelji, u Mariji Bistrici zato da bi Lijep naša ostala i lijepa i naša.

Iz Brodsko-posavske županije na hodočašću je bilo 1.000 hodočasnika koji su spremni raditi na projektu izgradnje bolje budućnosti.

Ostavi komentar