Dragi HSS-ovci i glasači HSS-a

Objavio 3. srpnja 2020. Nekategorizirano Nema komentara

Iza nas je puno nezadovoljstva, gledanja korupcije, krađe i nepotizma. Iz nas ja Vlada koju je zbog sumnje na korupciju napustilo 11 ministara. Podsjetimo na Tolušićev roštilj, Kuščevićeve vile i nekretnine, BMW Gabrijele  Žalac,  Krstičevićeve tvrtke i isplate iz  MORH-a, Barišićevo plagiranje i kao poseban dodatak HDZ-ov predizborni korona stožer i Plenkovićeva bahatost.

Iz nas je period u kojem su mladi odlazili iz Hrvatske,  a zapošljavali se  često nestručni , bez iskustva  i kompetencija. Imali su HDZ-ovu  plavu iskaznicu.

Ispred nas su izbori,

vrijeme i mjesto na kojem možemo reći ne takvim politikama.

Protekle četiri godine u Hrvatskom saboru sam upozoravao i predlagao promjene. Moje najčešće  teme su bile proizvodnja hrane, problematika iseljavanja iz Slavonije, zaštita okoliša, briga za OPG-ove i zdravstveni sustav.

  • Proizvodnju dovoljnih količina hrane smatram čuvanjem suverenosti, COVID izolacija je pokazala kako je proizvodnja dostatnih količina hrane za prehranu stanovništva pravi način čuvanje nacionalnog interesa.  Hranu mogu proizvoditi naši proizvođači zato oni moraju imati prioritet kod dodjele državnog poljoprivrednog zemljišta,  takav odnos će zadržati mnoge mlade obitelji u Slavoniji. Od politike i političara se očekuje uređenje tržišta hrane kroz zaštitu domaće proizvodnje, a ne pogodovanje uvoznim lobijima.
  • Slavonija je ostala bez industrijske proizvodnje. Đuro Đaković još uvijek ima snažan potencijal i može proizvoditi za vojne  potrebe. Drvoprerađivačka industrija i proizvodnja namještaja u Slavoniji moraju biti prioritet, a ne izvoz trupaca kao što je danas.
  • Sveučilište Slavonski Bod nije bilo u fokusu interesa sve do izbora. Vjerujem kako su moje rasprave i rasprave ostalih opozicijskih kolega utjecale na donošenje odluka o osnivanju Sveučilišta. Nakon izbora volju za rad Sveučilišta Slavonski Brod pokazat ćemo osiguravanjem dostatnih sredstava u državnom proračunu. Sveučilište bez proračuna, kao što je danas, samo je  lijepa predizborna priča.
  • Potpuna privatizacija zdravstvenog sustava je nedopustiva. Podržavamo privatne inicijative, ali ne na štetu obveznika zdravstvenog osiguranja. Privatnici u zdravstvu moći će raditi po tržišnim osnovama. Zdravstveni sustav mora ostati solidaran pokazalo se to i kod COVID-19 krize. Svi građani su imali najbolju zdravstvenu skrb i nisu zbog toga završavali u osobnim bankrotima.
  • Prvi zakon koji ćemo donijet biti će Zakon o porijeklu imovine. Svi oni koji imaju, a ne mogu dokazati odakle im platit će porez po stopi 70% na tu imovinu. Time ćemo osigurati novac za pomoć gospodarstvu, obrazovanju i zdravstvu.

Zato vas pozivamo da vi i članovi vaše uže i šire obitelji izađete na izbore i izaberete promjenu.

Ostavi komentar