Pružni prijelaz Crnogovci – komu vjerovati?

Objavio 16. lipnja 2020. Nekategorizirano Nema komentara

Ministrov potpis ne bi trebao biti paušalna izjava, barem mi u HSS-u tako razmišljamo. Službeni dopis s pečatom i potpisom neposredno pred kampanju za Parlamentarne izbore 2020 smatram puno važećim i relevantnim u odnosu na neki razgovor koji se dogodio jednoj „špajzi“ s tajnicom i portirom, za koji nitko od donositelja odluka nije imao vremena. Informacijom o neformalnom razgovoru, u kutu nekog zagrebačkog ureda, čelnici  Brodsko-posavske županije žele „zamazati oči“ mještanima općine Staro Petrovo Selo i demantirati istinu o zatvaranju pružnog prijelaza za Crnogovce.

Naučeni na modeliranje istine, po dobro poznatom HDZ modelu, priznajemo da smo „Tome“ i da ćemo vjerovati teka kada vidimo dokument u kojem iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture opozovu Ministrov odgovor dan zastupniku Vlaoviću.

Saborski zastupnik HSS-a Davor Vlaović dobio je odgovor s potpisom ministra Olega Butkovića u kojem stoji:

 „Na predmetnoj dionici pruge se trenutno nalaze tri željezničko-cestovna prijelaza u razini i to: u km 261+244 (županijska cesta u Starom Petrovom Selu), u km 263+324 (lokalna cesta za Crnogovce) i u km 266+019 (županijska cesta u Zapolju). Prijelazi županijskih cesta u Zapolju  i Starom Petrovom Selu predviđeni su za denivelaciju, a predmetni pružni prijelaz za Crnogovce bi se spojio izgradnjom paralelne ceste uz prugu od mjesta sadašnjeg prijelaza do deniveliranog prijelaza  u Starom Pertovom Selu. Na taj način bi se i stanovnicima naselja Crnogovci osigurao pristup do deniveliranog i sigurnog prelaska preko pruge.

Link na koje je vidljiv odgovor

Možemo zaključiti : pružni prijelaz za Crnogovce nije u planu Ministarstva mora, prometa i infrastrukture

Ostavi komentar