Ključno pitanje u naredna dva tjedna je : TKO LAŽE? Pertovoselski HDZ kaže – ministar Butković

Objavio 28. svibnja 2020. Nekategorizirano Nema komentara

Pitanje pružnog prijelaza u općini Staro Petrovo Selo prema Crnogovcima je životno pitanje za mještane Gornjih Crnogovaca, Donjih Crnogovaca i Laza. HSS-ov saborski zastupnik Davor Vlaović nan taj problem je ukazivao za saborskom govornicom više puta. Kada nije dobiva nikakve odgovore uputio je pismo ministru mora , prometa i infrastrukture Olegu Butkoviću.

Dobio je odgovor na postavljeno pitanje sljedećeg sadržaja :

„Na predmetnoj dionici pruge se trenutno nalaze tri željezničko-cestovna prijelaza u razini i to: u km 261+244 (županijska cesta u Starom Petrovom Selu), u km 263+324 (lokalna cesta za Crnogovce) i u km 266+019 (županijska cesta u Zapolju). Prijelazi županijskih cesta u Zapolju  i Starom Petrovom Selu predviđeni su za denivelaciju, a predmetni pružni prijelaz za Crnogovce bi se spojio izgrradnjom paralelne ceste uz prugu od mjesta sadašnjeg prijelaza do deniveliranog prijelaza  u Starom Pertovom selu. Na taj način bi se i stanovnicima naselja Crnogovci osigurao pristup do deniveliranog i sigurnog prelaska preko pruge.

Smatramo kako su ovakva rješenje dugoročno najbolja kako za sigurnost željezničkog i cestovnog prometa tako i za stanovnike naselja Crnogovci.“ , u potpisu je ministar Oleg Butković.

Zadatak politike i političara je rješavanje problema, ukoliko su lokalni političari problem uspjeli riješiti čestitamo im, ali nisu morali reći kako njihov ministar Butković laže.

„Pojedinci su u javnost izlazili s netočnim i nepotpunim informacijama, ali odlučili smo izvijestiti javnost s konkretnim informacijama. Naime, nakon održanih sastanaka s projektnim timom koji radi na modernizaciji te dionice željezničke pruge zaključak je da zbog izrazite važnosti pružni prijelaz ostaje – rekao je općinski načelnik Nikola Denis“ prema pisanju portala „Radio NG.hr“

Ključno pitanje u naredna  dva tjedna je : TKO LAŽE?

Ostavi komentar