Za vrijeme korone neki love u mutnom

Objavio 2. travnja 2020. Nekategorizirano Nema komentara

Građani Hrvatske su na prvom mjestu  čujemo od svakog člana Vlade Republike Hrvatske  u svakom javnom nastupu i postavljamo si pitane živimo li svi u istoj republici?

Jedni su zaposleni  u javnom, drugi u privatnom sektoru. Jedni zarađuju bonus, drugi minimalac. Jedni imaju bankovne račune u stranim bankama, drugi nemaju za kruh. I sve je to naša Hrvatska koncipirana na ideji 200 bogatih obitelji.

Danas oni iz kategorije 200 bogatih odlučuju o svakodnevici onih koji čuvaju hrvatski prostor u Kućištu, Kleku, Aljmašu, Erdutu, Zapolju,Trnjanima ,Kobašu, Orubici, Karancu, Ratkovici, Vetovu ili nekom drugom od ukupno 172 naselja u Hrvatskoj koja ostaju bez poštanskog ureda.

https://www.posta.hr/privremeno-zatvaranje-postanskih-ureda-0/8286

Pošta , telegraf, telefon i prometnica su dosezi civilizacije 21. stoljeća.

Javni sektor, Hrvatska pošta kojoj profit ne smije biti smisao odlučila je desetke tisuća građana ostaviti izolirane i prepuštene same sebi ili prepuštene vremenu u kojem će ta naselja nestati.

Razmišljaju li u Hrvatskoj pošti kao korona profiteri, love trenutak posvećenosti borbi protiv pandemije, razmišljaju jedino o dobiti , a zanemaruju sve one koji su radili cijeli život i bez  IT tehnologija zaradili svoju mirovinu, kako će oni platiti račune za struju, vodu, telefon, grobnu naknadu ako u svom  naselju nemaju poštanski ured. Kako će poslati paket s toplim štrikanim rukavicama i šalom svojim unucima jer u taj šal i rukavice je utkana sva ljubav koju imaju, a neće ju moći podijeliti.

Razmišljaju li u Hrvatskoj pošti da je poštanski ured prozor u svijet koji zatvaraju desecima  tisuća naših sugrađana koji čuvaju naš ruralni prostor.

Apeliramo ne činite to, bez pošte, ambulante i trgovine u našim selima će ostati samo crkve koje nam je gradila Marija Terezija da bi okupljala i zadržavala ljude diljem Slavonije.

Hrvatska pošta je pronašla povod i trenutak kada su građani i hrvatska javnost usmjereni  na rješavanje zdravstvenih problema da bi mogla ostvariti ono što godinama pokušava  usmjeriti se na dobit i pogasiti posljednja svjetla diljem Hrvatske.

Pitamo se živimo li svi u istoj Hrvatskoj!

Ostavi komentar