Imovinska kartica – izazov za Plenkovićeve ministre

Objavio 30. siječnja 2020. Nekategorizirano Nema komentara

Saborski zastupnik HSS-a Davor Vlaović u Hrvatskom saboru je govorio o problemu nepotizma i korupcije koji na vidjelo izlaze kroz diletantsko skrivanje imovine pogrešnim ispunjavanjem imovinskih kartica kazavši:
„Vladajući se prema građanima odnose podcjenjivački, podcjenjuju inteligenciju zainteresiranih građana i brojnim nekretninama ciljano i namjerno umanjuju vrijednost i prikrivaju imovinu.
Fluktuacija Plenkovićevih ministara je tragikomična, posebice zbog sustavnog branjenja neobranjivog kako to čini premijer za svakog, pa tako i posljednjeg ministra koji je napustio Vladu.
Podcjenjivački odnos prema građanima doseže vrhunac s premijerovim obrazloženjem utjecaja koronavirusa na pad još jednog ministra. Problemi u hrvatskom zdravstvu su puno ranijeg datuma od pojave tog virusa i prava je istina da ministar nije radio posao za koji je bio zadužen, zdravstveni sustav se dodatno urušio, a veliki broj liječnika zbog toga napustio Hrvatsku.
Nasreću postoji istraživačko novinarstvo i profesionalni novinari koji informiraju građane, jer građani s pravom ne vjeruju političarima, to se mora promijeniti.
Hrvatski problem možda je virus, ali virus nepotizma i korupcije koji razara državni vrh. Predložili smo, mi iz HSS-a, Zakon o porijeklu imovine, odbili ste jer vam anarhija i bezvlađe odgovaraju.
Da ste prihvatili predloženi Zakon ne biste imli problema s ispunjavanjem obrasca imovinske kartice.
Živite od potkradanja građana!
A kako žive ti građani?
Da bi sačuvali životni standard odlaze u kupovinu preko granice u BIH, više od 520 mil. kn su građani potrošili za hranu i higijenske potrepštine i gorivo u pograničnom području BIH. Promet je u 2019. za 60 mil. kn veći u odnosu na 2018. Slavonci dnevno u BIH ostavljaju oko 430.000 kn. To su samo podaci prema podnesenim zahtjevima za povrat PDV-a. U stvarnosti je to puno, puno više. Žalosno je to.
Istovremeno političari potkradaju hrvatske građane i o tome lažu.
Možemo zaključiti da porezne reforme nisu donijele očekivani učinak, hrana, na koju građani RH najviše troše je još uvijek preskupa.
Dokle god ostane tako mladi i cijele obitelji će odseljavati u Njemačku i Irsku.
Nismo svi jednaki u Hrvatskoj: jedni imaju kuće, apartmane i vile i skupe četverokotačne igračke drugi po hranu moraju u BIH, a za dječje igračke novca nemaju.
Hrvatska ide u krivom smjeru i moji Slavonci su s razlogom ljuti.“, zaključio je Vlaović.

Ostavi komentar