Davor Vlaović: „Đuri Đakoviću“ treba puna zaposlenost

Objavio 25. siječnja 2020. Nekategorizirano Nema komentara

Prilikom rasprave Zakona o sigurnosti i interoperabilnosti željezničkog sustava u Saboru je govorio saborski zastupnik HSS-a Davor Vlaović i tom prilikom pozvao donositelje odluka da prestanu samo deklaratorno podržavati Slavoniju i „Đuru Đakovića“ jer imaju mogućnost kroz potpisivanje partnerstva s „Đurom Đakovićem“ osigurati punu zaposlenost i opstanak tvrtke, koju u protivnom čeka ishod Uljanika.
„Zanima nas može li HŽ Cargo postati partner „Đuri Đakoviću“, koji je konkurentan na europskom tržištu, zašto onda ne i Hrvatskim željeznicama koje trebaju i moraju naručivati vagone u slavonskobrodskom „Đuri Đakoviću“ i tako sačuvati radna mjesta u Slavonskom Brodu“ rekao je Vlaović
Osvrnuo se na nedostatnost i sporost ulaganja u željezničku infrastrukturu i rekao da na taj način Hrvatska ne može uhvatiti priključak s razvijenom Europom.
„Nas u HSS-u, i mene osobno, zanima kojom dinamikom će se graditi pruga prema Slavoniji: Novska -Okučani – Nova Gradiška – Slavonski Brod – Vinkovci i dalje prema Vukovaru.
Najveća opasnost su neuređeni željeznički prijelaza na kojima ginu hrvatski građani, posebno poljoprivrednici koji sa svojom mehanizacijom moraju u promet, zaključio je.

Ostavi komentar