Da nije bilo „Specijalnih vozila“ Hrvatske danas ne bi bilo

Objavio 28. studenoga 2019. Nekategorizirano Nema komentara

Rekao je na sjednici Županijske skupštine vijećnik HSS-a Zlatko Bunjevac, pukovnik Hrvatske vojske u mirovini dajući podršku radnicima Đure Đaković Specijalna vozila koji su prosvjedovali pred zgradom Županijske uprave.
„30% prosvjednika su pripadnici gardijskih brigada iz Domovinskog rata, oni nisu ranjeni, nemanju nikakva braniteljska prava, oni su obični građani, radnici koji teško žive. Specijalna vozila su spomenik Domovinskom ratu. Čak da i ne rade moraju opstati, posebice ako rade. Da nije bilo Đure Đaković ne bismo išli niti u Vukovar, jer Hrvatske ne bi bilo. Bez Specijalnih vozila i radnika koji su tijelima zaustavili tenkove Hrvatske danas ne bi bilo“, kazao je Bunjevac.
Vijećnik Bunjevac je također podsjetio na svoje apele o premještanju proizvodnji iz Đure Đakovića u druge dijelove Hrvatske što je upućivalo na situaciju koja se danas događa u grupaciji Đuro Đaković je bez proizvodnje koju organizira zainteresirana uprava nema opstanka Đure Đakovića. Vijećnici HSS-a su zajedno sa ostalim opozicijskim vijećnicima napustili sjednicu Županijske skupštine nakon što vladajući nisu prihvatili uvrštavanje u dnevni red točke kojom bi se raspravljalo o problematici radnika Đure Đakovića
O istoj problematici govorio je u četvrtak i saborski zastupnik HSS-a Davor Vlaović u Hrvatskom saboru. Zatražio je od ministra Zdravka Marića da osigura plaće za radnike Đure Đakovića i da iz povećanog prihoda od PDV-a, kojim se hvali, isplati božićnicu radnicima Đure Đakovića.
Vlaović je prozvao vladajuće saborske zastupnike koji deklarativno u Zagrebu spominju problematiku Đure Đakovića, a u Slavonskom Brodu, dok traje prosvjed radnika ispred zgrade Županijske uprave odbijaju u dnevni red uvrstiti raspravu o Đuri Đakoviću kao i ministra Horvata koji je prolongirao najavljeni odlazak u Slavonski Brod.
„Ministar je danas trebao biti u Slavonskom Brodu i donijeti odgovore o budućnosti Đure Đakovića, odgodio je dolazak do ponedjeljka. To dovoljno govori, nemaju rješenje ili ih nije briga za 600 uposlenih. Odbili st amandman 200 mil. kn za dokapitalizaciju društva, zašto ima za Croatia Airlines i za druge, a nema za Đuru Đaković pitaju danas Slavonci“, kazao je Vlaović.

Ostavi komentar