Ima dovoljno novca za plaće u zdravstvu, prosvjeti i za mirovine – treba htjeti

Objavio 21. kolovoza 2019. Nekategorizirano Nema komentara

HSS-ov Zakona o ispitivanju porijekla imovine i posebnom oporezivanju nezakonito stečene imovine vladajući su odbili. U to vrijeme u Vladi RH su sjedili Kuščevići, Žalčevi, Tolušići.
U međuvremenu su plaće u Hrvatskoj porasle i nastupili su uvjeti za drugo redovno usklađivanje mirovina prema kretanju plaća i cijena, drugi važan trenutak je najavljeni štrajk zdravstvenih radnika nezadovoljnih cijenom njihova rada , a po svemu sudeći niti prosvjetari neće mirovati.
Hoćemo li imati umirovljenike, liječnike, prosvjetare i druge nezadovoljne Hrvate na Markovom trgu u Zagrebu?
HSS je predložio način utvrđivanja i oporezivanja nezakonito stečene imovine, za što nisu potrebne spektakularne USKOK-ove akcije, dovoljno je zbrojiti vrijednost imovine i za svu imovinu za koju ne postoji uporište u visini primanja ili drugom obliku zakonski stečene imovine naplatiti porez po stopi 70%.
Tada će biti prostora za poveća nje prosječne mirovine koja je u Hrvatskoj, svega 38 posto prosječne plaće, za razliku od većine zapadnih država gdje se mirovine u pravilu ne spuštaju ispod 60 ili 70 posto prosječne plaće.
Biti će dovoljno novca za plaće u zdravstvu, a Hrvati će imati dostupnu zdravstvenu zaštitu.
Biti će dovoljno novca za učiteljske plaće, a hrvatska djeca će imati zadovoljne učitelje koji će ih učiti kritičkom razmišljanju.
Za izglasavanje Zakona o ispitivanju porijekla imovine i posebnom oporezivanju nezakonito stečene imovine potrebno je osigurati samo jedan uvjet: nekorumpirane ministre i saborske zastupnike kojima će Hrvatska biti ispred osobnog interesa.

Ostavi komentar