Sloboda nema cijenu i zato samo riječi „hvala im“ nisu dovoljne

Objavio 3. kolovoza 2019. Nekategorizirano Nema komentara

Hrvatska je samostalna i neovisna gotovo trideset godina i 24 godine teritorijalno cjelovita. Za neovisnu i samostalnu Hrvatsku živote su dali mnogi hrvatski sinovi kojima se izaslanstvo HSS-a Brodsko-posavske županije poklonilo povodom obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja. Sloboda nema cijenu i zato samo riječi „hvala im“ nisu dovoljne. Branitelji su cijeli hrvatski narod zadužili svojim životima, koji jedini uz slobodu, nemaju cijenu, u nasljeđe su nam ostavili slobodnu i neovisnu Domovinu koju smo stoljećima željeli, ostavili su i teret upravljanja hrvatskim resursima što se pokazalo kao teret s kojim se hrvatske vlasti ne znaju ili ne žele nositi. Obećavali su narodu državu u koju će se narod useljavati, nažalost danas Hrvati iz Hrvatske iseljavaju.
Na čelu HSS-ovog izaslanstva bio je potpredsjednik HSS-a i saborski zastupnik Davor Vlaović koji je s ponosom zbog sudjelovanja u Domovinskom ratu i gorčinom radi demografskog umiranja, rasprodaje hrvatskog teritorija i stalnog pada industrijske proizvodnje kazao:
– Država koja je stvorena na žrtvi i životima hrvatskih sinova nenarodnim politikama vladajućih, „porodičnih“ elita umire, narod se iseljava, teritorij se rasprodaje, a hrvatska ekonomija nije vođena nacionalnim gospodarskim politikama nego je podložna i najmanjoj promjeni smjera izvanhrvatskih vjetrova.
Vladajuća elita gubi pravac, aktivnosti današnje Vlade usmjerene su prema gušenju ministarskih afera, prikrivanju korupcije i kriminala, što ne bi trebao biti strateški cilj niti jedne vlade.
Siguran sam da to nije bila vizija i želja poginulih hrvatskih branitelja, mojih suboraca i kolega jer i sam sam u rovu sanjo drugačiju Hrvatsku, onu u kojoj će moja djeca i unučad moći živjeti od poštenog rada, u kojoj će im vrata otvarati diploma o završenom obrazovanju, a ne plava stranačka iskaznica.
Zato mi u HSS-u od Vlade tražimo promjenu smjera politika koje će biti usmjerene prema narodu, koje će biti socijalne i pravedne. Pitamo se zašto su loši rezultati državne mature ove godine, odgovori su jasni mladi su nemotivirani jer znaju da im znanje stečeno u školama ovog trenutka u Hrvatskoj malo vrijedi, jer hotele posjeduju oni koji niti teoretski nisu imali vremena studirati, druga jednako porazna činjenica je i ta da su učitelji postali marginalna skupina u Hrvatskoj, oni koje se zanemaruje, učitelji su oni koji imaju ispodprosječnu plaću u Hrvatskoj, u takvim uvjetima teško im je pronaći motiv za rad. Tako je i u ostalim segmentima društva, u zdravstvu i gospodarstvu. Zanemaruje se čovjek.
Mogu slobodno reći da HSS tražeći od vlade socijalne politike, baš povodom Dana pobjede, traži ono za što su branitelji dali živote. Mogu još samo reći da je narod jači od države, narod državu stvara, narod vladu postavlja, narod je jedini tvorac i jedini državotvorac, a našem narodu je dogorjelo do noktiju.
Zaključio je Davor Vlaović i pozvao donositelje odluka da stanu ispred ogledala, da dobro pogledaju svoje misli, namjere i postupke. Ne moraju glasno izreći što su vidjeli, ali neka utvrde istinu i prestanu lagati narodu koji će u konačnici sam donijeti odluku o njihovom vođenu Hrvatske jer države nema bez naroda, a kamoli protiv naroda.

1.svijeće576

Ostavi komentar