Vrijeme je za novog ministra poljoprivrede

Objavio 11. srpnja 2019. Nekategorizirano Nema komentara

Hrvatska je postala zemlja u kojoj je otkrivena metodologija dešifriranja hrvatske Enigme, otkrivaju se afere vladajućih što bi moglo dovesti do završetka mandata trenutne Vlade. Saborski zastupnik HSS-a Davor Vlaović zatražio je u četvrtak stanku u Hrvatskom saboru da bi progovorio o urušavanju hrvatskog javnog sustava i aktualnoj političkoj situaciji u Hrvatskoj. Govorio je o urušenom sustavu socijalne skrbi, zamagljivanju problema u poljoprivredi i nerješavanju pitanja stavljanja u funkciju državnog poljoprivrednog zemljišta.
„Danima slušamo o aferama ministara, premijer i Vlada se brinu o tome kako spriječiti štetu HDZ-u, hrvatski građani su im u drugom planu.“ Kazao je Vlaović i dodao kako pozitivne gospodarske pomake, dobre statističke pokazatelje građani Hrvatske ne primjećuju jer to na svojim primanjima ne osjete.
„Prešućuje se da sve zemlje u našem okruženju imaju brži gospodarski rast. Zašto se o tomu šuti, zašto ne učimo od uspješnijih? Umjesto toga u Hrvatskoj se Vlada bavi zaštitom korumpiranih ministara i nagrađivanjem povratkom u Hrvatski sabor. Počnite se baviti se pronalaskom modela za porezno rasterećenja gospodarstva i građana bez rasta plaća nema gospodarskog rasta.“
Vlaović se posebno osvrnuo na hranu i njenu proizvodnju kroz poljoprivredu rekavši da taj sektor bez potpora i brige države ne može istaknuvši da su građani koji odlaze preko granice u Bosu i Hercegovinu i Srbiju po hranu najbolji indikator stanja u Hrvatskoj.
„U 2018. više od 500 milijuna kuna se odlilo, kroz kupovinu hrane, iz Hrvatske. Više od 400 hrvatskih građana dnevno odlazi u susjedne zemlje po hranu. Time razvijamo njihovu trgovinu. Zato najavljenom novom poreznom reformom očekujemo porezno rasterećenje gospodarstva, poljoprivrede i građana.“
Rekao je kako razvoja poljoprivrede bez poljoprivrednog zemljišta nema, podsjetio na HSS-ovu interpelaciju o radu Vlade vezanu za produžetak moratorija na prodaju zemlje strancima za što ministarstvo poljoprivrede još nije podnijelo zahtjev Europskoj komisiji.
„Naravno, Vlada je odbacila našu interpelaciju kao nekakav pamflet, kao nedovoljno potkrepljeno stajalište klubova što nije točno. Točno je da Vlada nije podnijela Europskoj komisiji zahtjev za produženje moratorija na prodaju zemlje strancima, točno je da smo mi iz HSS-a protiv prodaje zemlje strancima ii točno je da 225 općina i gradova nije dobio suglasnost na programe raspolaganja državnim poljoprivrednim zemljištem. Zašto? Zato što tako hoće Hrvatske šume i Hrvatske vode. Traže se dopune i isključuju čestice koje su javno vodno dobro ili šume. U naravi su i to obradive poljoprivredne čestice. Zato će naši stočari i proizvođači hrane ostati bez poljoprivrednog zemljišta. Konačno treba reći istinu, stopira se provedba Zakona na štetu poljoprivrede i poljoprivrednih proizvođača. Tomu treba reći dosta i ministra Tolušića ispratiti iz Vlade“ zaključio je Vlaović izlaganje o štetnom djelovanju Vlade na hrvatsko gospodarstvo.

Ostavi komentar