Što zanima vijećnike HSS-a?

Objavio 4. lipnja 2019. Nekategorizirano Nema komentara

Županijski vijećnici iz redova Hrvatske seljačke stranke u utorak, 4. lipnja 2019. iskoristili su aktualni sat sjednice Županijske skupštine kako bi postavili pitanja važna za život građana Brodsko-posavske županije.
Dragicu Vučković zanimalo je zašto Županija financijski ne pomaže rad Obrtničke komore Brodsko-posavske županije uz konstataciju da se marginaliziranjem Obrtničke komore marginalizira i obezvrjeđuje rad svih obrtnika koji su njeni članovi u vremenu kada je važno očuvanje svakog radnog mjesta i u vrijeme kada se od obrtništva, na razini Republike Hrvatske, očekuje razvoj i pozitivan utjecaj na ukupna gospodarska kretanja. Vladajući su svoje postupke pravdali proceduralnim propustima Komore. Vijećnicu Vučković zaimalo je poduzima li Brodsko-posavska županija ikakve mjere koje bi pomogle mladima u stambenom zbrinjavanju i stjecanju prve nekretnine.
Ivan Šmit, predsjednik Kluba vijećnika HSS-a, ocijenio je neprihvatljivim gašenje ispostave Agencije za plaćanje u Novoj Gradiški te pozvao županijsko vodstvo da svojim utjecajem i autoritetom ishodi povratak Agencije u Novu Gradišku na način kako su to učinili Đakovčani i Metkovci, konstatirajući da je to način kako mogu direktno pomoći mnogim malim poljoprivrednicima i OPG-ovima s novogradiškog područja.
Zlatko Bunjevac je aktualizirao pitanje povratka protugradne zaštite raketama i istaknu problem provođenja DDD mjera posebice dezinsekcije jer komarci čine veliki problem ne samo čovjeku nego i životinjama.
Dnevni red županijske skupštine najvećim dijelom je bio usmjeren na rješavanje problematike energetske obnove javnih zgrada u sektorima zdravstva, socijalne skrbi i obrazovanja. Saborski zastupnik Davor Vlaović zatraži je aktivnije lobiranje vladajućih radi osiguravanja dodatnih sredstava za sufinanciranje europskih projekata na području Brodsko-posavske županije ukazavši da se osim ulaganja u društvenu infrastrukturu treba okrenuti razvojnim gospodarskim projektima koji će stvoriti radna mjesta i zaustaviti iseljavanje iz Slavonije.

viber_slika_2019-06-04_10-46-44

Ostavi komentar