Nemojmo ovu zemlju, našu Hrvatsku pretvoriti u mrtve kapitale

Objavio 24. travnja 2019. Nekategorizirano Nema komentara

Hrvatska seljačka stranka predstavila je svoje kandidate za Europski parlament u utorak u Slavonskom Brodu. HSS-ovcima i simpatizerima govorili su o svojim programima i stavovima koje će zastupati u EU parlamentu predsjednik Stranke i kandidat na koalicijskoj listi Krešo Beljak, Zoran Bahtijarević, dječji kirurg i liječnik Hrvatske nogometne reprezentacije i Damir Novotny, ekonomski analitičar.
Krešo Beljak je kazao kako će HSS u EU parlamentu biti zagovornik zelenih tema i proizvodnje hrane koja je u Hrvatskoj zanemarena i marginalizirana, a proizvodnja hrane je temelj na kojemu svaka ozbiljna država mora bazirati opstanak i gospodarski razvoj. „HSS se zalaže za naprednu, modernu i tolerantnu Hrvatsku u modernoj Europi u kojoj nam primjer trebaju biti Austrija, Njemačka zemlje Beneleuxa, a ne istočno europski smjer u koji nas gura HDZ ali i predsjednica, jer te asocijacije nemaju veze s Europskom unijom kakvu smo zamišljali.“ kazao je prisutnima.
Doktor Zoran Bahtijarević je Hrvate ocijenio kao marljive i one kojima naporni rad nije nepoznanica rekavši da će se zalagati za Hrvatsku koja radom dolazi do uspjeha usporedivši to s napornim radom Hrvatske nogometne reprezentacije koji je pratio i na Svjetskom nogometnom prvenstvu 2018., istaknuo je glavne odrednice svoga djelovanja: „Moramo voditi brigu o tomu gdje ćemo biti 2025., gdje će biti naša djeca. Djeca čine dvadeset posto naše populacije i 100% naše budućnosti. Zato se bojim u kakvom stanju ćemo im Hrvatsku ostaviti, u EU parlamentu ću se zalagati za : jednaku zdravstvenu njegu za sve, s naglaskom na zdravlje djece, skrb o ranjivim skupinama djeci, invalidima i njihovim obiteljima, zalagati ću se za jačanje ulaganja u sporta, ne samo vrhunski nego sport naše djece i najšire populacije zbog dobrobiti sporta zdravlju pojedinca. Zalagati ću se za popularizaciju obrazovanja, ulaganje u STEM područje i vraćanje dostojanstva strukovnom obrazovanju.“
Damir Novotny je kazao da Hrvatsku treba osloboditi kočnica I kočničara, Hrvatsku učiniti zemljom koja proizvodi hranu jer su napredna samo ona gospodarstva koja se ne boje jakih farmera. „Gledajmo u budućnost, slijedimo napredne EU ekonomije, da nema Europske unije Mađarska i Poljska bi bile dio Rusije, a Rumunjska i Bugarska ne bi imale snažan ekonomski rast kakav danas imaju. Riješimo se kočničara koji nas sputavaju posljednjih 30 godina.“ kazao je Novotny.
Nakon pojedinačnog predstavljanja HSS-ovci su kandidatima za EU parlament postavljali brojna pitanja vezana za poljoprivredu, obrazovanje, zdravstveni sustav i ekonomiju na koja su im kandidati odgovarali prezentacijom HSS-ovih programskim rješenja.

161519172018

Ostavi komentar