Jastrebarsko, Glavna programska skupština HSS-a

Objavio 10. veljače 2019. Nekategorizirano Nema komentara

Hrvatska seljačka stranka održala je u suboti 9. veljače redovitu godišnju Glavnu programsku skupštinu u čijem je radu sudjelovalo 623 delegata i ukupno 1000 prisutnih HSS-ovaca.
HSS-ovci su na Skupštini izglasali novi Statut koji će favorizirati uspješne i dati im veće pravo u odlučivanja u odnosu na ogranke, općinske, gradske i županijske organizacije koje su manje uspješne na lokalnim izborima. HSS-ovci su se takvim Statutom odlučili za izvrsnost koju je prema riječima Vladimira Rajković, člana sa 70-godišnjm članstvom u Stranci, tražio sam Radić i prvaci HSS-a koji su bili žrtve onih koji su Hrvatsku usmjeravali prema tuđinskoj vlasti i podaništvu.
Predsjednik HSS-a Krešo Beljak podnio je Izvješće o radu HSS-a u 2018. godini, govorio je o problemima s kojima se HSS nosio, a rezultat su pokušaja destabilizacije i marginalizacije stranke izvan same stranke, na što su pojedini zavedeni članovi pristali. Rekao je da HSS kao dio Amsterdamske koalicije jača i kako je to je pravi put za buduće sudjelovanje u donošenju odluka važnih za sve hrvatske građane.
Skupštinu je vodio HSS-ov saborski zastupnik i predsjednik Brodsko-posavske županijske organizacije HSS-a Davor Vlaović na kojoj je bilo 42 delegata i dvadesetak drugih članova brodskog-posavskog HSS-a. Izvješće Predsjednika podržali su svojim raspravama u ime Županijske organizacije HSS-a Stjepan Lulić, dr. Stjepan Čeović i Klara Šćuka.

D_6HSS_7HSS_8K_5HSS_1HSS_3D_5HSS_9HSS_5HSS_4HSS_6HSS

Ostavi komentar