Pošten ili nepošten, čini osnovnu razliku među ljudima

Objavio 23. listopada 2018. Nekategorizirano Nema komentara

Pošten ili nepošten, čine osnovnu razliku među ljudima
Hrvatska politike koja se gradila posljednjih trideset godina može se svesti na dva osnovna nazivnika: javni interesi i osobni interes, dobila je nove platforme na kojima treba graditi javne politike. Nepoštenje koje je rezultiralo i rezultirati će korumpiranim sudstvom, devastiranim gospodarstvom i odlaskom mladih izvan Hrvatske i POŠTENJE koje bi trebalo vratiti mlade u Hrvatsku i dati im mogućnost napredovanja sukladno obrazovanju, osobnim interesima i sposobnostima.
Kad Hrvati prestanu kositi umjetnu travu i takva vijest prestane biti prijelomna vratiti će se život u Hrvatsku.
To su bile samo neke od tema o kojima je govorio predsjednik HSS-a Krešo Beljak u Radovanju na Odboru Županijske organizacije HSS-a Brodsko-posavske županije u utorak, 22.listopada.
Beljak je rekao kako je platforma HSS-a čovjek koji treba živjet u svim hrvatskih regijama, a da bi se to dogodilo nužno je mijenjati politike i detuđmanizirati gospodarstvo jer projekt „200 bogatih“ iz devedesetih rezultirao je odnosom 1 umirovljenik na 1,2 zaposlena i jačanjem uvoza u svim sektorima. Takve politike afirmirale su kulturu nerada u Hrvatskoj. „To je neodrživo. Rješenje je osloboditi male proizvođače, OPG-ove svih davanja prema državi. Treba stimulirati onoga tko živi u Slavoniji i zarađuje na svom imanju za svoju obitelj. Rješenje je fiskalna decentralizacija i vraćanje barem 35% prikupljenih poreza lokalnoj samoupravi. Lokalna samouprava najbolje zna što treba činiti i komu treba pomoći.“ kazao je Beljak.
Jedino poštene politike, neopterećene spregom s korumpiranim gospodarstvom mogu vratiti povjerenje mladih u sustav, a to su politike koje je HSS naslijedio i koje će graditi za budućnost zaključeno je u raspravi.
Potpredsjednik HSS-a i predsjednik ŽO Davor Vlaović pozvao je HSS-ovce na zajedništvo u provođenju socijalnih HSS-ovih politika koje nisu pogodovanje i dogovaranje osobnih interesa jer Hrvatska danas u prvi plan mora staviti jedan jedini interes, a to je vratiti interes mladih ljudi, koji imaju mogućnost birati, za život u Hrvatskoj i Slavoniji.

0

Ostavi komentar