Ministre vrati se pacijentima

Objavio 28. rujna 2018. Nekategorizirano Nema komentara

HSS je podržao inicijativu za smjenom ministra Kujundžića, smatraju kako bi bilo najkorektnije da sam da ostavku i ode raditi u bolnicu posao koji zna raditi i najbolje ga radi.
U ime HSS-a na tiskovnoj konferenciji u Hrvatskom saboru govorio je saborski zastupnik Davor Vlaović koji je zapitao Zašto ostavka ministra zdravstva?
„Neka ministar dođe u ambulantu općinu Vrbje, u Okučane, Oprisavce ili Gunju i objasni baki koja čeka liječnika zašto ga nema i neka joj kaže kada će biti. Trebao je organizirati sustav, ništa ne čini, a liječnika obiteljske medicine nema. Zdravstvena zaštita nije jednako dostupna svim građanima Hrvatske. Stalno ističemo da pacijent mora biti u fokusu zdravstvenog sustava i ministra.
Ministar pokazuje stalnu nebrigu. Sustav domova zdravlja se urušio. Nekada su naši domovi zdravlja bili primjer, u Europi, kako se organizira primarna medicina, a danas je taj sustav na izdisaju. Ministar ništa ne poduzima. Pacijenti koji nemaju dostupnog liječnika obiteljske medicine putuju 50-60 kilometar i zagušuju objedinjene bolničke hitne prijeme. Tu treba pohvaliti liječnike bolničke hitne koji nesebično daju sebe, a budu kažnjeni jer rade prekovremeno.
HSS je predlagao povećanje upisnih kvota na medicinske fakultete, akademska godina kreće, a kvote su ostale iste, liječnika nedostaje. Predlagali smo objedinjavanje hitnih bolničkih prijeme i županijskih zavoda za hitnu medicinu, smanjili bi se troškovi i povećala efikasnost. Ništa nije učinio! Zato neka se vrati u bolnicu, radi svoj posao i tako pomogne smanjenju lista čekanja.
Sustav ne funkcionira zbog nekih interesnih skupina kojima se pogoduje. Kakav je on ministar najbolje govori odnos Premijera i ministara prema njemu u Sabornici, sjedi na pomoćnoj stolici. Kad nema mjesta za njega neka se vrati u bolnički zdravstveni sustav.“ Zaključio je Vlaović.
Zahtjev za smjenu ministar Kujundžića podržali su klubovi zastupnika Mosta, Živog zida i SDP-a.

1IzrezakWhatsApp Image 2018-09-28 at 10.55.44(2)

Ostavi komentar