Vučić nije poželjna osoba u Hrvatskoj

Objavio 12. rujna 2018. Nekategorizirano Nema komentara

12.3% Brođana je aktivno sudjelovalo u Domovinskom ratu i obrani Hrvatske, a Slavonski Brod nitko ne percipira kao razoreni grad. Slavonski Brod je u Domovinskom ratu razoren fizički granatiranjem, razoren gospodarski uništenjem 15 tisuća radnih mjesta, razoren psihološki zanemarivanjem čovjeka, a vrlo sličnu povijest ima i Nova Gradiška izrečeno je jučer, 11. rujan 2018. na Izbornoj skupštini „Hrvatskog sokola“, asocijacije branitelja HSS-a Brodsko-posavske županije održanoj u Starom Slatiniku.
Zadatak asocijacija branitelja u HSS-u je promicanje istine o Domovinskom ratu, u obrani Hrvatske nije se pitalo za stranačke iskaznice i nacionalnu pripadnost, Hrvatsku su branili i obranili oni koji su željeli i bili spremni žrtvati život za bolje sutra svoje djece i unučadi na prostorima koji su uvijek bili hrvatski.
„HSS je ekstremno desno kada su u pitanju nacionalni identitet i opstojnost Republike Hrvatske, ne dopuštamo nikomu revidiranje povijesti, prekrajanje granica ili insinuacije o etničkom čišćenju kojega u Hrvatskoj od strane hrvatske vojske nikada nije bilo. HSS je jednako tako ekstremno lijevo kada se radi o zaštiti čovjeka sa svim njegovim ekonomskim i socijalnim potrebama, kada je u pitanju organizacija socijalnog gospodarstva koje uvažava čovjeka.“ Riječi su potpredsjednika HSS- a i predsjednika HSS-a Brodsko-posavske županije koji je i sam član asocijacije branitelja.
Posebno zanimljivo izlaganje na Skupštini imao je Dražen Tiljak rekavši: „ Deset puta izgovorena laž i lansirana u međunarodni marketinški prostor postaje prihvaćeno kao istina. Aleksandar Vučić lažima guši medijski prostor i na taj način formira međunarodno mišljenje koje će jednoga dana biti promijenjeno do te mjere da su Hrvati bili agresori, a ne branitelji. Takvo manipuliranje ne smijemo dopustiti. Vučić treba postati persona non grata, to naša diplomacija međunarodnoj javnosti mora jasno dati do znanja. “
HSS je proveo anketu, na društvenim mrežama u kojoj je sudjelovalo gotovo 1.000 osoba, na temu treba li ili ne Vučiću dopustiti ulazak u Hrvatsku . Rezultati su očekivani, 80% ispitanih zabranilo bi njegov ulazak u Hrvatsku.
Na Izbornoj skupštini izabrano je novo vodstvo asocijacije branitelja HSS-a BPŽ „Hrvatski sokol“, pukovnik Zlatko Bunjevac za predsjednika, potpredsjednici su Đuro Špehar i Petar Lovinčić, tajnik Dražen Tiljak i Blagajnik Jozo Bungić.

34576

 

Ostavi komentar