Želimo živjeti s djecom i unucima u Hrvatskoj

Objavio 3. rujna 2018. Nekategorizirano Nema komentara

Članovi i simpatizeri Hrvatske seljačke stranke okupili su se trinaesti puta na tradicionalnom obiteljskom druženju na Surevici, izletištu nedaleko od Garčina uz kapelicu Majke Božje Grabovačke kako bi sudjelovali u misnom slavlju, kuhanju čobanca, natjecanjima u starim sportovima. HSS-ovci se okupljaju kako bi mladima primjerom pokazali vrijednosti koje su u hrvatskom društvu zaboravljene ili su postale običaji iz navike. Odlazak na svetu misu bez primjene evanđelja u životu nema smisla, a jučerašnje kaže “ Napustili ste predaju Božju, a držite se predaje ljudske.“ što je u potpunosti primjenjivo na hrvatsko društvo koje sigurnim korakom kroči u provaliju.
Predsjednik Županijske organizacije HSS-a i saborski zastupnik Davor Vlaović govorio je o politikama HSS-a koje mnogi prozivaju pozivajući se na Stjepana Radića, a da sami nisu upoznali Radićev nauk. “Mnogi danas postavljaju pitanje što je današnji HSS, kuda ide i kakva je stranka, a ja kažem ako je uvažavati obitelj, poštivati tradiciju, vjeru i domovinu konzervativno HSS je konzervativna stranka i nikada neće te vrijednosti zapostaviti. Ako je konzervativno radit bez plaće, nemati socijalne sigurnosti, biti na dnu po svim gospodarskim pokazateljima, imati nefunkcionalan obrazovni sustav, radnike na cestama a menadžere s debelim bankovnim računima u urbanim vilama koje su sagradili zakidanjem radnika HSS nije konzervativan, HSS je progresivna republikanska stranka koja u središte stavlja čovjeka sa svim njegovim duhovnim, društvenim i ekonomskim potrebama. I danas smo ovdje na Grabovcu kako bismo našim umirovljenicima dali prostor da nam prenesu svoje iskustvo, čuli koji su problemi mladih ljudi, a našoj djeci pokazali kako smo sami provodili djetinjstvo njihove riječi i primjedbe biti će mi vodilja u mom saborskom djelovanju“.
Na Grabovcu su senior HSS-a održali svoju Izbornu skupštinu organizacije Kluba seniora ŽO HSS-a Brodsko-posavske županije. Za predsjednika je izabran Antun Pospišil . „Kroz ovaj interesni oblik uključiti ćemo se i u stvaranje boljih životnih uvjeta za naše starije članove, nastojati utjecati na stvaranje boljeg okruženja za one koji ulaze u treću životnu dob, u kojoj smo i mi, a koja ne smije biti sinonim za životno siromaštvo, otuđenost od društvenih zbivanja, nemoćnost i marginalizaciju, te svojim prikupljenim iskustvom djelovati kao savjetodavno tijelo trenutnim strukturama HSS-a.“ kazao je Pospišil.
HSS-vci su uz tambure, bacanje potkove i slaganje kućica od „baturica“, oklasaka kukuruza skuhali čobance i proglasili pobjednike. Najboji čobanac, prema ocijeni ocjenjivača, skuhali su članovi OO HSS-a Velika Kopanica, drugi je bio čobanac OO Garčin, a treći OO Oprisavci, zapravo su svi skuhani čobanci bili izvrsni jer su u slast pojedeni a vrijeme, kojeg su se mnogi uplašili je izdržalo bez kiše do kasnih poslijepodnevnih sati.

23 – kopija6548791211101713141618192224202326252127

Ostavi komentar