Općina Vrbje proslavila Dan općine i blagdana sv. Roka

Objavio 16. kolovoza 2018. Nekategorizirano Nema komentara

Općina Vrbje Dan općine slavi na dan svoga zaštitnika sv. Roka, 16. kolovoza. Ovogodišnje proslava započela je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u centru Vrbja, a nastavljena svetom misom i svečanom sjednicom Općinskog vijeća kao središnjim događajem proslave.
Općina Vrbje je mala prisavska općina u kojoj žive ponosni i zadovoljni građani što se moglo primijetiti samim ulaskom u selo koje je prigodno okićeno ručnim radovima i zastavama izvješenim na obiteljskim kućama ili kako je župnik Željko Volarić u propovijedi rekao „danas slavimo zato jer želimo, prošla su vremena kada su slavlja bila nametnuta“
Svečana sjednica Općinskog vijeća, koju je vodio predsjednik Općinskog vijeća Mladen Konjević (HSS) osim vijećnika, okupila je predstavnike braniteljskih i udruga civilnog sektora koje djeluju na području Općine. Predstavnici udruga su pohvalili rad načelnika i Vijeća te obećali nastavak suradnje koji je u interesu svih žitelja, posebice mladih koji trebaju ostati živjeti u svojoj Slavoniji.
Načelnik općine Igor Jurišić (HSS) pohvalio se provedenim projektima u protekloj godini od kojih je posebice istaknuo završetak vodoopskrbe i izgradnju mosta rekavši:
„Mogu reći da su rezultati više nego dobri, zadovoljni smo istim usprkos teškim gospodarskim vremenima , napredovali smo zahvaljujući institucijama koje prepoznaju naše projekte i financijski ih i podržavaju. Danas konačno imamo 100% pokrivenost vodovodnom mrežom na području Općine. Da budem našim mještanima što jasniji … od Kalića u Bodovaljcima pa do Mije na Gredi. Završen je most na Rešetarici između Vrbja i Bodovaljaca koji je isto tako milijunska investicija županijske uprave za ceste Brodsko-posavske županije u suradnji s Brodsko-posavskom županijom. Vjerujem u nastavak suradnje i uređenje ostalih cesta na području Općine. U suradnji s Ministarstvom regionalnog razvoja obnovili smo društvene domove , ove godine modernizirali smo kolnik na nerazvrstanoj cesti u Sičicama i postavili dječje igrališta u Dolini. Početkom godine riješili smo imovinsko pravne odnose na parceli u Visokoj Gredi i time dobili prostor idealan za gradnju objekta za društvene sadržaje na čemu ćemo dalje raditi. Uređeni društveni prostri su mjesta za okupljanje mladih i organizaciju društvenog života svih mještana.
Kontinuirano održavam poljske putove, plan nam je da u sljedećem razdoblju dovedemo u funkciju sve putove na našoj Općini. Provodimo program „Zaželi“ na kojem je zaposleno deset žena i pruža se pomoć svim starijim osobama kojima je potrebna. Provodimo program javnih radova u suradnji sa Zavoda za zapošljavanje , zaposlili smo 6 osoba.“
Osim što je izvijesti prisutne o provedenim projektima prezentirao je i planove za naredno razdoblje od kojih je posebno istaknuo sljedeće:
„Planiramo projektiranje i dogradnje doma u Vrbju, zamisljena je kao multifunkcionalna zgrada u koju bi bilo smješteno nekoliko prostora prije svega prostor za potrebe ljekarne koja nam nedostaje uz ambulantu, prostor za dentalnu medicinu, prostor za dječju igraonicu u kojoj bi se na samom početku odvijala nastava predškolskog odgoja. Nastaviti ćemo sa socijalnim programima: financiranjem male škole, isplatom naknada za svako novorođeno dijete , sufinanciranjem registracije traktora, financiranjem troškova prijevoza za djecu s poteškoćama u razvoju. Nadam se do početka školske financiranju troškova nabave udžbenika za osnovnoškolce. Nastaviti ćemo financijski i organizacijski pomagati udruge civilnog sektora u Općini.“ Kazao je načelnik Jurišić i još jednom čestitao Dan općine svim žiteljima.
Prisutne Vrbljane pozdravili su gosti, načelnici općina Ivan Šmit (HSS) i Goran Jelinić (HSS) te županijska pročelnica Klara Šćuka.
Program obilježavanja Dana općine Vrbje nastavlja se smotrom folklora koju organizira KUD „Vrbje“ u večernjim satima.

11032120img46vrb15425

Ostavi komentar