Jesu li Hrvati svjesni povijesnog trenutka u kojem se nalazimo?

Objavio 28. srpnja 2018. Nekategorizirano Nema komentara

Radićevci, prateći program HSS-a koji su braća Antun i Stjepan Radić naučavali često su nailazili na neodobravanje suvremenika jer su provodili narodne politike za narod. Danas pjevamo : „…kad je Stjepan Radić umirao Hrvatsku je majku dozivao rodi majko još jednoga sina da Hrvatska svoga vođu ima…“
Mnogi pjevaj ne spoznavši puninu sadržaja, jedini kojemu je dodana strofa u pjesmi je Tuđman. Nije to slučajno, Hrvatska zapravo, danas, nema pravoga vođu, istinskog domoljuba kojemu je Hrvatska i svi njeni krajevi iznad dnevne politike i politikanstva.
Svjedoci smo prodaje Slavonije uz naglašeno dekorativni patriotizam o kojemu je Radić govorio početkom prošlog stoljeća. Taj dekorativni patriotizam je zamjerao Starčevićancima koji su bili opoziciona, odnarođena elita glasna u Hrvatskoj , a manja od makovog zrna u Mađarskoj. Tako je i danas glasni su , patrioti, domoljubi, katolici i kršćani (koji ne čuju papu Franju) samo u nacionalnim okvirima. Izlaskom izvan granica, ugošćavanjem stranih državnika odriču se oni i Thompsona i ustaša, a brane ih u domovini. Oni su političari koji narod ne vode nego zavode ( i to je kazao Radić).
Bez naslova

Ostavi komentar