Osnivan Kluba seniora HSS-a

Objavio 22. srpnja 2018. Nekategorizirano Nema komentara

Društvena zajednica bi trebala funkcionirati po principu obitelji u kojoj svaki član ima ulogu koja omogućava zadovoljenje osobnih potreba za pripadnošću i omogućava sudjelovanje u kreiranje zajedničke budućnosti. Vođeni takvim razmišljanjima HSS-ovci su pokrenuli osnivanje asocijacije Klub seniora koji će okupljati članove stranke starije od 65 godina.

Odlukom Obora županijske organizacije HSS-a Brodsko-posavske županije za povjerenika Kluba seniora imenovan je Antun Pospišil koji je sudjelovao u radu prve, inicijativne sjednice održane je u Zagrebu, 5. srpnja 2018.godine.

Pospišil je Županijski odbor HSS-a BPŽ informirao o planovima kazavši: „Pred nama je velik i zahtjevan posao, prije svega okupljanje nas starijih članova HSS-a, obaveza očuvanja i prenošenja nauka braće Radić na mlađe generacije, iskazivanje zahvale za godine provedene u HSS-u i očuvanje uspomena na sve one koji su nas napustili, a kroz svoj životni vijek zalagali se za građenje, jačanje, očuvanje i prenošenje kako HSS-a tako i iskustva prikupljenog kroz godine djelovanja unutar HSS-a.
Kroz ovaj interesni oblik u osnivanju, uključiti ćemo se i u stvaranje boljih životnih uvjeta za naše starije članove, nastojati utjecati na stvaranje boljeg okruženja za one koji ulaze u treću životnu dob, u kojoj smo i mi, a koja ne smije biti sinonim za životno siromaštvo, otuđenost od društvenih zbivanja, nemoćnost i marginalizaciju, te svojim prikupljenim iskustvom djelovati kao savjetodavno tijelo trenutnim strukturama HSS-a.“

U brodsko-posavskom HSS-u je znatan broj članova starijih od 65 godina s mogućnošću članstva u Klub seniora koji će promicati ideje socijalne jednakosti, pravičnosti i čuvanja nacionalnog identiteta s naglaskom na osiguravanje dostojanstvenog života građanima u trećoj životnoj dobi kojima se malim mirovinama i marginalizacijom u društvu pravo a dostojanstvo oduzima.

Inicijativni odbor Kluba seniora HSS-a poziva sve članove HSS-a i simpatizere na rad u Klubu seniora kako bi prenijeli svoja znanja i iskustva na mlađe generacije te bili podrška u provođenju Radićevih politika koji je kazao : „. Politika zadovoljava potrebe života, ona nije mašta, nego djelovanje, rad.“

Pospišil

Ostavi komentar