Kada će hrvatska poljoprivreda dobiti odgovornog izbornika?

Objavio 15. srpnja 2018. Nekategorizirano Nema komentara

Hrvatske poljoprivredne prakse nastavljaju starom cestom. Hrvatska izvozi pšenicu i uvozi kruh od te iste pšenice koji su umijesili Hrvati trajno iseljeni iz Hrvatske.
Ministar Tolušić donio je Pravilnik o parametrima kvalitete i kvalitativnim klasama pšenice u otkupu pšenice roda 2018. godine koji otkupljivači proizvoljno tumače nakon što su gotove analize i pšenica pohranjena u silose.
Poljoprivrednici, OPG-ovci su, prateći najnovije trendove u sortimentu i prateći potrebe tržišta, posijali pšenice s povećanim udjelom proteina u zrnu i ponovno pogriješili jer hrvatsko tržište pšenice i otkupljivači trendove slijede sam onda kada ih proizvođači ne mogu ispuniti. Sadržaj proteina, koji je ključni parametar kvalitete, nekim otkupljivačima postaje manje važan a cijenu formiraju temeljem hektolitarske mase koja je ove godine zbog klimatskih uvjeta tijekom žetve niža u odnosu na prethodne godine.
Nogometni reprezentativci, kada nisu slijedili upute izbornika, vraćeni su kući prije kraja turnira. Što će se dogoditi s onima koji ne slijede naputke ministra Tolušića, hoće li oni, nakon inspekcijskog nadzora, biti udaljeni kako bi tim nastavio pravednu i pravičnu igru na hrvatskom tržištu pšenice?
Ne smije se zaboraviti da će rezultat nereda na tržištu pšenice u konačnici snositi svi građani. Hrvati će jesti jedan od najskupljih kruhova u Europi od pšenice nepoznatog porijekla koji su proizveli hrvatski radnici u stranim pekarama.

-zastava_1jpg

Ostavi komentar