Upravljanje državom imovinom

Objavio 2. srpnja 2018. Nekategorizirano Nema komentara

Država Hrvatska se posljednjih 27 godina pokazala kao dobar sluga i loš gospodar. Državan imovina koja je imala gospodarsku vrijednost privatizirana je i kanalizirana na privatne račune na koje današnji donositelji odluka nemaju hrabrosti staviti blokade i novac vratiti građanima nego to čine s mirovinskim fondovima u koje su svi zaposleni Hrvati rođeni 1962 i kasnije, ne svojom voljom već zakonskom odredbom, ulagali novac za buduću mirovinu koju po svemu sudeći neće dobiti jer je državni aparat zaključio kako im ta sredstva trebaju za krpanje proračunskih rupa koje su nastale nekontroliranim trošenjem, trošenjem uludo, imovine svih građana Hrvatske.
Ministar Goran Marić u ponedjeljak 2. srpnja prezentirao je čelnicima Brodsko-posavske županije, gradonačelnicima i načelnicima općina novi Zakon o upravljanju državnom imovinom. Činilo se kako ministar ima najbolje namjere. U uvodnom izlaganju je kazao kako državna imovina mora biti stavljena u funkciju, a župan, gradonačelnici i načelnici da bi ostvarili pravo na državnu imovinu moraju imati strateški plan i program raspolaganja.
Na realne zahtjeve i konkretna pitanja odgovori su bili politički i društvenoj zajednici teško prihvatljivi.
Teško su rješiva pitanja napuštenih vojarni kojima se urušavaju krovovi, a okoliš zarasta u korov taj problem imaju općina Bukovlje i grad Nova Gradiška, lovački domovi građeni na državnim parcelama se ne mogu prenijeti u vlasništvo lovačkih udruga koje su ih sagradile, poslovni prostori su zasebno pitanje.
HSS traži od Ministarstva državne imovine da sve poslovne prostore na području Slavonije iznajmi obrtnicima i poduzetnicima koji će u njima otvoriti nova radna mjesta, bez naknade. To je minimum koji treba dati poduzetnicima koji uredno ispunjavaju svoje obveze prema državi. Na žalost danas se ne zna koliko takvih poslovnih prostora u Hrvatskoj ima, ne zna se tko plaća najam, a tko ne plaća, ne zna se ispunjavaju li ti najmoprimci svoje obveze prema državi. To su pitanja na koja HSS očekuje odgovore kao i maksimalno brzo i fleksibilno stavljanje u funkciju sve državne imovine koja je preosta i za koju „veliki“ hrvatski biznismeni nisu imali interesa.

512WhatsApp Image 2018-07-02 at 12.31.55Županija_2.74

Ostavi komentar