Hrvatskoj će ostati samo ime

Objavio 1. srpnja 2018. Nekategorizirano Nema komentara

Hoće li i šume, za vrijeme Svjetskog nogometnog prvenstva, tiho i ispod radara, biti predane strancima?
U pripremi je prijedlog Zakona o šumama kojim se planira dopustiti prodaju šuma strancima. Do sada je bio jasno definirano da stranci ne mogu kupovati hrvatske šume, u prijedlogu stoji kako će to ipak biti moguće ako se radi o međunarodnim ugovorima.
Hrvatskoj osim imena, od nacionalnih bogatstava ostale su šume.
Međunarodni ugovori , čuvanje Agrokorovih tvrtki i pogodovanje privatnim interesima, su nas doveli do situacije u kojoj su slavonske oranice i izvorišta vode prepuštene strancima. Vjerovati je da će hrvatski saborski zastupnici, kojima je narod dao povjerenje u nadi da će štititi nacionalne interese i interese svojih građana, imati mogućnost glasovanja po savjesti, a ne temeljem stranačke stege, i Hrvatsku braniti zakonodavstvom.
O prodavanju nacionalnih interesa govorio je i HSS-ov saborski zastupnik:
„Trebalo bi vas biti sram, ali u Hrvatskoj ionako nije kako u razvijenom gospodarskom svijetu
Ponosni ste na pogodovanja koja ste omogućili, na dugove koji još u vijek postoje, na činjenicu kako ste od vjerovnika stvorili dužnike ?
To su razlozi radi kojih vaš treba biti sram i radi kojih trebate odgovarati.
Niste odgovorili niti na jedno važno pitanje ; što će se dogoditi s radnim mjestima, hoćete li blokirati imovinu onih koji su uzeli 850 milijuna kuna od Agrokora i nikada nisu vratili (vlasnici Niva d.d., Nexe, Agrofructusa).
Zanima me što će se dogoditi s hrvatskim poljoprivrednim zemljištem i izvorima vode.
Što će biti s koncesijama koje imaju bivše Agrokorove tvrtke, hoće li država dopustiti prenošenje na novog vlasnika bez plaćanja postojećeg duga za koncesijsku naknadu ? Našim poljoprivrednicima to nije dopušteno, novi zakup ili koncesija bez plaćanja duga prema državi je nemoguć.
Zašto Hrvatska ne uvažava svoje građane, zašto pogoduje strancima. I to je razlog iseljavanja.“
Kazao ja na tematskoj sjednici saborskog Odbora za gospodarstvo o nagodbi za Agrokor u četvrtak, 27.lipnja 2018. saborski zastupnik Davor Vlaović.

50

Ostavi komentar