Oriovačke žetvene svečanosti

Objavio 25. lipnja 2018. Nekategorizirano Nema komentara

U Oriovcu su u nedjelju 24. lipnja održane sedamnaeste po redu Žetvene svečanosti na kojima su Oriovčani pokazali kako čuvaju tradiciju ne samo pjevajući, Slavonijo dok ti ime traje čuvat ćemo tvoje običaje, pokazali su to kroz nastup najmlađih tamburaša KUD-a Luka Ilić Oriovčanin i širokim srcem kojim su dočekali sedam folklornih društva s područja Slavonije, Bosanske Posavine i Moslavine.
Brojni posjetitelji imali su priliku uživati u bogatstvu i raskoši narodnih nošnji, prezentaciji tradicijskih običaja vezanih za žetvu, dodolama narodnom običaju prizivanja kiše u izvedbi nuštarskog KUD-a ili uređenim svatovskim zapregama.
Predsjednica KUD-a domaćina Željka Čorak i načelnik općine Oriovac Antun Pavetić nisu skrivali zadovoljstvo organizacijom i sadržajem oriovačke manifestacije koja je postala prepoznatljiva izvan granica Slavonije, a što je najvažnije manifestacije koju je pratilo mnoštvo djece u roditeljskom naručju. Načelnik je kazao kao je to jedini put za čuvanje tradicije, ali i put za očuvanje mladih obitelji u Oriovcu i Slavoniji.
U ime župana Brodsko-posavske županije nazočne je pozdravila Klara Šćuka.
Ugodna večer i tamburaška glazba zadržala je mlade i one koji se mladima osjećaju, u oriovačkom parku, dugo nakon završetka službenog dijela manifestacije.


8
47356111214152910

Ostavi komentar