Proizvod bez tržišta je mrtav proizvod

Objavio 28. svibnja 2018. Nekategorizirano Nema komentara

Danas je u Oprisavcima, na etno-turističkom imanju „Kuća dida Tunje“ održana manifestacija „Naše, domaće, sada i u buduće” koju su podržali i svoj doprinos joj dali županijski HSS-ovci: saborski zastupnik Davor Vlaović, načelnici Ivan Šmit, Antun Pavetić, Goran Jelinić i zamjenica oriovačkog načelnika Željka Čorak te predsjednica županijskog „Hrvatskog srca“ Klara Šćuka.
Bila je to prilika za razgovor s proizvođačima koji su prezentirali svoje proizvode ili došli po savjet kako stvoriti konkurentan proizvod koji će zaživjeti na hrvatskom i europskom tržištu.
Prisutni su u Oprisavcima mogli uživati u objedu pripremljenom od proizvoda s hrvatskih OPG-ova. Moglo se čuti kao je Slavonija uvijek bila žitnica Hrvatske i proizvodila najbolju hranu, ali na žalost koncept proizvodnje hrane na slavonskim njivama i farmama, prerada u domaćim preradbenim kapacitetima i serviranje tako proizvedene hrane na turističkom stolu, zbog za proizvodnju loših politika, nikada nije zaživio.
Saborski zastupnik i potpredsjednik HSS-a Vlaović u razgovoru s proizvođačima je kazao kako je njegova podrška u stvaranju kvalitetnog zakonodavnog okvira neupitna, ali na žalost za donošenje zakona je potrebna većina koja vrlo često nije vođena željom za stvaranjem pozitivnog gospodarskog okružja nego naputkom za jačanje pozicija povlaštenih pojedinaca.
Prezentirani proizvodi naših OPG-ovaca su iznad prosječno kvalitetni, na žalost prosječnom potrošaču na neuređenom hrvatskom tržištu teško dostupni.
1376541110833717449_10212074064468557_2233831263951650816_n129

Ostavi komentar